Suomalaisten yleinen virhe: Pilaatko sinäkin kahvin maun näin?

Aamukahvisi voi maistua pahalta, jos et ole esimerkiksi muistanut puhdistaa kahvinkeitintäsi.

Kuinka usein sinä puhdistat kahvinkeittovälineesi? Likainen kahvinkeitin ja kannu voivat nimittäin pilata hyvän kahvin maun. Kahvista jää sekä pannuun että suodattimeen rasvaa, joka kannattaa pestä pois säännöllisesti. Pelkkä vesihuuhtelu ei riitä.

Kahvinkeitin pitää puhdistaa säännöllisesti

Marttojen mukaan kahvikannu ja suppilosuodatin tulisi puhdistaa aina käytön jälkeen kuumaa vettä sekä astianpesuainetta tai ruokasoodaa käyttäen. Kahvinkeittimen vesisäiliö on myös hyvä puhdistaa säännöllisin väliajoin astianpesuaineella ja esimerkiksi pulloharjaa apuna käyttäen. Muista kuitenkin, ettei kahvinkeitin saa tällöin olla kiinni sähköverkossa. Kahvinkeittimen säiliöitä ei saa myöskään pestä liian voimakkailla pesuliuoksilla. Pesun jälkeen keittimellä kannattaa Marttojen mukaan keittää 2-4 kannullista puhdasta vettä

Kahvinkeittimeen kertyy pikku hiljaa kalkkisaostumaa, joka täytyy puhdistaa säännöllisesti. Puhdistusta voi Marttojen mukaan kokeilla ensin vedellä laimennetulla väkiviinaetikalla. Tarvittaessa voit hankkia kaupasta myös kalkinpoistoainetta. Muista, että etikka ja kalkinpoistoaine eivät välttämättä sovi kaikille keittimille.

Vältä näitä kahvimokia

1. Älä kaada kahvia paketista suoraan säilytysrasiaan

Puolet kahvin aromeista häviää. Jos purkkia ei ole puhdistettu välillä esimerkiksi ruokasoodalla, pilaavat purkkiin jääneet vanhat kahvirasvat uuden kahvin maun.

2. Älä säilytä kahvia liian lämpimässä.

Optimaalisin säilytyspaikka on jääkaapissa tiiviissä purkissa.

3. Älä pilaa hyvää kahvia likaisella kahvinkeittimellä

4. Älä tee kahvista korkeaa kekoa suodatinpussiin

Levitä kahvi tasaisesti suodatinpussiin mitan avulla. Älä heiluta käsin, ettei kahvia pääse suodatinpussin pieniin rakosiin.

5. Älä jätä kahvia seisomaan liian pitkäksi aikaa.

Kahvi on hyvää tarjottavaksi 30 minuutin ajan keittämisestä

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat