Mainos

Suomalaisten vaikea muodostaa mielipidettä: Pitäisikö Matti Nykäselle järjestää valtiolliset hautajaiset?

1:38

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho kertoi eilen selvittävänsä voitaisiinko mäkihyppylegenda Matti Nykäselle järjestää valtiolliset hautajaiset.

Valtiolliset hautajaiset ovat tänä päivänä automaatio vain Suomessa presidentteinä toimineille henkilöille. Urheilijoille on järjestetty valtiolliset hautajaiset viidesti, viimeksi vuonna 1989. Tuon jälkeen säädökset muuttuivat.

Valtiolliset hautajaiset on järjestetty vuoden 1990 alusta vain kahdeksalle henkilölle: entiselle pääministerille Ahti Karjalaiselle, kirjailija ja akateemikko Väinö Linnalle, kenraali Väinö Valveelle, entiselle pääministerille Johannes Virolaiselle, entiselle pääministerille Kalevi Sorsalle, kenraali Adolf Ehrnroothille, entiselle pääministerille Harri Holkerille ja presidentti Mauno Koivistolle.

MTV Uutiset kysyi suomalaisilta kantaa asiaan, mutta sitä ei ollut helppo muodostaa. Voitto Parvikoski muistutti, että kansainvälisesti menestyneet urheilijat ansaitsevat samanlaisen kohtelun.

– Se on sillä tavalla ristiriitainen. On Lasse Viréniä ja muita, se pitäisi sitten järjestää kaikille, joilla on monta kultamitalia, minun mielestäni. Tietysti varmasti hän ansaitsee sen, Parvikoski sanoi.

Reino Pirttijärvi sanoo ymmärtävänsä molemmat kannat. Oma mielipide on vaikea muodostaa.

– Ei ole mitään syytä, että ehdottomasti pitäisi pitää (valtiolliset hautajaiset), mutta ei ole mitään syytä, että ehdottomasti ei pitäisi pitää, Pirttijärvi pohti.

Matias Lehdon kanta oli selvä: kyllä.

– Kyllähän kaikesta sekoilusta huolimatta, kyllä hänen urheilusaavutukset ovat sellaisia, ettei niitä kukaan muu ole viime aikoina tässä maassa tehnyt, totesi Lehto.

Äänestys

Pitäisikö Matti Nykäselle järjestää valtiolliset hautajaiset?

Kyllä

Ei

Pitäisikö Matti Nykäselle järjestää valtiolliset hautajaiset?

Kyllä 63%

Ei 37%

63%
37%
ääniä 2746 kpl

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja