Mainos

Matti Nykäsen omaisilta kysytty mielipidettä valtiollisista hautajaisista: "He varmasti miettivät, että mitä Matti olisi itse toivonut"

7:40
Miksi Matti Nykäselle pitäisi järjestää valtiolliset hautajaiset ministeri Sampo Terho?

Eurooppa-, kulttuuri ja urheiluministeri Sampo Terho lupasi selvittää mahdollisuutta, että Matti Nykäsen kunniaksi järjestettäisiin valtiolliset hautajaiset. Terho oli keskustelemassa asiasta Huomenta Suomessa. 

Terho kertoi arvostavansa Matti Nykäsen saavutukset korkealle. Terhon mukaan Nykänen on hänen ikäluokkansa iso kansallissankari. 

– Hänelle on vaikea löytää vertailukohtaa minun ajaltani, Terho sanoi. 

Terho muistutti, että hänen tehtävänsä on selvittää valtiollisten hautajaisten mahdollisuutta. Valtioneuvosto tekee lopullisen päätöksen. Perinteisesti valtiollisia hautajaisia on järjestetty valtion päämiehille. 

– Selvitys on siinä vaiheessa, että odotamme tietoa Matin omaisilta. Jos he eivät toivo valtiollisia hautajaisia, mietimme muita muistamisen muotoja, Terho sanoi Huomenta Suomessa. 

– Omaiset varmasti miettivät, että mitä Matti olisi itse toivonut. 

Terho sanoi, että hän olisi urheiluministerinä valtiollisten hautajaisten kannalla. Hän sanoi kuitenkin ymmärtävänsä, minkä takia kansalaisten mielipiteet jakautuvat. 

– Matin yksityiselämässä oli dramaattisiakin käänteitä. Itse ajattelen niin, että ei palkita vastoinkäymisistä, vaan saavutuksista. Matin urheilusaavutukset puhuvat puolestaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja