Mainos

Suomalaiset tyytymättömiä yhteiskunnan jamaan

Suomalaiset eivät ole tyytyväisiä kotimaan yhteiskunnalliseen tilanteeseen, selviää tuoreesta tutkimuksesta. 

Tutkimuksen mukaan noin 40 prosenttia suomalaisista on hyvin tyytymättömiä Suomen yhteiskunnan tilaan, kun noin 15 prosenttia on siihen tyytyväisiä. 

Noin kolme neljäsosaa suomalaisista kokee hyvän elämän edellytysten heikentyneen. Lisäksi yli 80 prosenttia tutkimukseen vastanneista kokee, että eriarvoisuus uhkaa suomalaista yhteiskuntaa. 

Tutkimuksessa kysyttiin myös vastaajien mielipiteitä maahanmuutosta. Noin puolet vastanneista arvioi, että maahanmuutto uhkaa Suomen turvallisuutta. Vahvimmin tätä mieltä olivat erittäin konservatiiviset, oikeistolaiset ja perussuomalaiset vastaajat. 

Tutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen hyväksyy laittoman suoran toiminnan, kuten laittomat mielenosoitukset ja omaisuuden tuhoamisen. Joka viides voisi olla valmis siihen itsekin itselleen tärkeän asian vuoksi. Nuoret ja puoluekannaltaan vasemmalle sijoittuvat hyväksyvät suoran toiminnan huomattavasti muita useammin. 

Kenen mitta on täysi? -tutkimukseen vastasi maaliskuussa noin 4700 ihmistä ja sen toteuttivat Taloustutkimus ja ajatuspaja e2.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.