Suomalaisten talvi-iho tuo haasteita: Kuinka kireyden saa kuriin?

Kauneusvinkit-sivusto kysyi lukijoiltaan, miten he hoitavat talven pakkasilla ihoaan. Muuttuiko ihonhoito selkeästi vuodenajan mukaan? Kyselyssä kävi ilmi, että talvisin suomalaisten iho kaipaa kuin kaipaakin erityiskohtelua. Lue mielenkiintoiset vastaukset, miten kuivuutta vastaan taistellaan.

Kauneusvinkit-sivusto uteli lukijoiltaan, miten talvi ja sen tuomat muutokset vaikuttavat heidän ihonhoitorutiineihinsa. Suurin osa vastanneista, 52 prosenttia, kertoi hoitavansa ihoaan erityiskohtelulla tilanteen mukaan: jos iho tarvitsi erityishuomiota, se myös sai sitä.

Vastanneista 30 prosenttia kertoi joutuvansa muuttumaan selvästi ihonhoitorutiineitaan talvisaikaan: esimerkiksi kasvovoidetta käytettiin enemmän, kuten myös käsivoidetta. Iho tuntui kuivuvan helpommin, jopa hilseilevän ja muuttuvan kireämmäksi. Lukijat kertoivat myös käsien tuppaavan tuntumaan äärimmäisen karheilta ja huulet rohtuivat helpommin.

18 prosenttia lukijoista kertoi huolehtivansa ihonsa hyvinvoinnista talvisaikaan täysin samalla lailla kuin muinakin vuodenaikoina.

Kyselyyn vastasi 355 Kauneusvinkit-lukijaa. Lue, miten he perustelivat vastauksiaan!

Hoitavat kasvovoiteet ja pelastavat seerumit

Lukijoista 30 prosenttia kertoi ihonsa tarvitsevan erityishuomiota talvisaikaan. Kuivuuden tunne iholla sekä ihon kireys tuntuivat pahenevan pakkasilla, joten monet lukijoista kertoi lisäävänsä kasvovoiteiden käyttöä tai niiden voimakkuutta, sekä kuorivansa ihoaan useammin kuin normaalisti. Päivävoiteen sijasta tartuttiin ravitsevampaan yövoiteeseen ja seerumeiden käyttöä lisättiin. Ihonhoidossa luotettiin siis pitkälti erilaisiin ihonhoitotuotteisiin.

"Kuten luultavammin suurimmalla osalla ihmisistä, ihoni kuivuu talvella, joten kun kesäaikaan riittää pieni pisara kosteusvoidetta, talvella määrä on suurempi."

"Talvella tuhdimpi yövoide ja kosteuttava naamio kerran viikossa. Ykkösenä kuitenkin Lumenen Sensitive Touch -seerumi, jota laitan aamuin illoin. Punoittavan ja kiristävän ihon paras apu."

"Käytän hieman täyteläisempiä ja ravitsevimpia tuotteita ehkäisemään ihon kuivumista."

"Käytän huomattavasti enemmän kasvorasvaa talvella, kuin muina vuodenaikoina. Lisäksi käytän hoitavaa huulivoidetta, sillä suupieleni tuppaavat lohkeilemaan aina talvisin."

"Kuorin ihon karhean pintakerroksen useammin pois ja käytän paksumpaa voidetta. Kosteuttavat ja rauhoittavat naamiot ovat erinomainen pelastaja. Myös seerumit voiteiden alle! Pakkasella ei tule mieleenkään lähteä ulos ilman kunnon voidetta kera meikkipohjan."

"Laitan silmänympärysvoidetta myös aamuisin – keväällä ja kesällä vain iltaisin – ja vaihdan kasvovoiteen hoitavampaan versioon."

"Heti pienenkin pakkasen iskiessä ihooni ilmestyy kuivia läiskiä, joten voide vaihtuu talvella paksumpaan. Yritän myös kuoria kuivia osioita pois iholtani."

"Heti kun ilman viilenevät iho alkaa hilseillä. Käytän talvisin enemmän erilaisia seerumeita ja täyteläisempiä kosteusvoiteita."

"Talviaikaan käytän meikkivoidetta sekä tarpeen mukaan "paksumpaa rasvaa" iholle. Aurinkosuoja on tuotteissa MUST myös talvella."

"Käsivoidetta kuluu paljon. Mitä kireämpi pakkanen, sitä karheammat kädet. Rystyset aukeilee pahimmillaan verille asti ja ovat kipeät."

"Tyypillisen kuiva talvi-ihoni kaipaa pariinkin kertaan päivässä tehokkaampaa kosteusvoidetta kuin kesällä."

"Minulla on kuivahko iho joka kärsii lämmityskaudesta ja pakkasista. Talvella käytän öljyjä ja täyteläisempiä voiteita kuin kesällä. Rasvaaminen pitää tehdä koko keholle päivittäin."

"Jos huomaan että ihoni on kuiva ja huono niin kosteutan sen peruskosteusvoiteella joka ilta ja huuhtelen illalla + aamulla kylmällä vedellä. Toimii!"


Kyselyyn vastanneista 18 prosenttia kertoi hoitavansa ihoaan samalla lailla kesät ja talvet. Osa lukijoista kertoi, että vuodenajasta riippumatta on äärimmäisen tärkeää juoda paljon vettä ja syödä esimerkiksi D-vitamiinia. Joillekin talventulo oli myös varsin mieluisaa ihoa ajatellen.

"Talvi ja pakkaset eivät vaikuta ihoon huonolla tavalla, pikemminkin positiivisesti. Pakkanen ja kova jäinen tihkusade saavat ihoni hehkumaan, en tarvitse ylimääräisiä rasvoja ollenkaan, ainoa lisä talvella on huulirasva, ei muuta. Kesällä ihoni voi paljon huonommin."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja