Mainos

Suomalaisten matkailu lisääntynyt

Suomalaiset matkailivat viime vuonna entistä enemmän. Ulkomaille suuntautuneita vapaa-ajan tai liikematkoja tehtiin 7,6 miljoonaa kappaletta. Lisäystä edellisvuoteen oli seitsemän prosenttia, ilmenee Suomen matkatoimistoalan liiton keräämistä ennakkotiedoista.

Matkailulukuja esiteltiin tänään kansainvälisillä Matka 97 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Päivä- ja risteilymatkoja viime vuoden ulkomaanmatkoista oli 4,8 miljoonaa, missä oli lisäystä edellisvuoteen viisi prosenttia. Vähintään yhden yöpymisen maksullisessa majoituksessa kohdemaassa sisältäneitä matkoja arvioidaan kertyneen 2,8 miljoonaa, mikä oli 11 prosenttia enemmän kuin 1995.

Suomalaismatkustajien ylivoimaisesti tärkeimmän kohdealueen muodostavat edelleen Pohjoismaat, joihin Suomesta tehtiin yhteensä 2,6 miljoonaa matkaa. Ruotsin osuus tästä oli 90 prosenttia.

Voimakas kasvu jatkui Baltiaan eli käytännössä Viroon suuntautuvassa matkustuksessa. Baltiaan tehtyjen suomalaismatkojen määräksi vuonna 1996 arvioidaan 1,9 miljoonaa, jossa lisäystä edellisvuoteen oli noin kahdeksan prosenttia.

Suomesta Venäjälle ja muihin IVY-maihin tehtiin alustavan arvion mukaan 1,3 miljoonaa matkaa. Muualle Eurooppaan, Turkkiin ja Kanarian saarille tehtyjen vapaa-ajan ja liikematkojen määrä oli yli 1,5 miljoonaa, jossa lisäystä oli yhdeksän prosenttia.

Kaukomatkailun kasvu vauhdittui selvästi viime vuonna. Suomalaisten tekemien kaukomatkojen määräksi arvioidaan 230 000. Kasvua oli runsas 10 prosenttia edelliseen vuoteen.

Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n puheenjohtaja Hannu Hämäläinen kertoi, että vastaisuudessa tietojen saanti ulkomaanmatkailun määristä vaikeutuu, koska rajavalvonta vähenee.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.