Suomalaisten eka kerta: Tämän ikäisenä menetin neitsyyteni!

Suomalaiset kertoivat AVAlle, minkä ikäisenä ovat menettäneet neitsyytensä. Kyselyyn tuli lähes 2000 vastausta ja huikea määrä tarinoita. Lue, millaisia kokemuksia suomalaisten ensimmäiset kerrat ovat olleet!

AVA kysyi lukijoiltaan, minkä ikäisenä he ovat menettäneet neitsyytensä. Kyselyyn tuli 1942 vastausta. Vastaajista suurin osa, 54,5 prosenttia, kertoi menettäneensä neitsyytensä teininä. Parikymppisenä ensimmäisen kertansa oli kokenut 23,5 prosenttia vastanneista. 18 prosenttia kertoi olevansa edelleen neitsyitä ja loput neljä prosenttia on luopunut neitsyydestään vasta myöhemmin aikuisiällä.

Kun neitsyys meni…

Vastanneista 54,5 prosenttia kertoi menettäneensä neitsyytensä teini-iässä, 14–19-vuotiaana. Useimmilla ensimmäinen seksikumppani on ollut suurin piirtein saman ikäinen. Osalla on yhä sama kumppani puolisonaan. Moni muisti ensimmäistä kertaansa lämmöllä, joillekin taas ensimmäisen kerran kokemus on ollut kaikkea muuta kuin ihana.

…14-vuotiaana

"Olin 14, kuten myös silloinen poikaystäväni. Olimme tunteneet käytännössä koko ikämme ja seurustelimme monta vuotta tuon jälkeenkin. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan. En koe asian vaikuttaneen elämääni, olenpa oppinut jo nuorena sen, mistä tykkään."

"14-vuotiaana, parin kuukauden seurustelun jälkeen. Olimme puhuneet asiasta yhdessä ja kokemus oli hyvä! Seurustelimme vielä puolisentoista vuotta sen jälkeen. Mitään en muuttaisi."

"Ekoilla festareilla teininä, eli 14-vuotiaana. En ollut humalassa ja kokemus oli kerrassaan mukava ja nautinnollinen (toki hiukan jännittävä) ja mies tosi komea sekä erittäin hauska. Tuosta on vierähtänyt jo vajaat kymmenen vuotta, mutta en osaa katua, vaikka monet varmaan sitä arvailee. Tosin äiti ei tiedä, enkä sille varmasti koskaan uskalla kertoakaan."

"14-vuotiaana silloisen, samanikäisen poikaystäväni kanssa. Seksi tulee mielestäni seurustelusuhteessa luonnostaan. Jos joudut miettimään, oletko valmis seksiin, et todennäköisesti ole."

…15-vuotiaana

Menetin neitsyyteni 15-vuotiaana kaverille/ystävälleni joka oli pari vuotta itseäni vanhempi. Oli meillä sen jälkeenkin vielä jonkin aikaa jonkinmoista juttua. Toisinaan mietin, että olisin voinut jokusen vuoden odottaa ja tehdä sen jonkun muun kanssa, mutta mietin kuinka sekin taas saattaisi vaikuttaa moneen muuhun asiaan nykypäivänä.

15-vuotiaana, silloisen poikaystäväni kanssa. Olimme seurustelleet vuoden ja se oli myös poikaystäväni eka kerta, vaikka hän olikin minua kuusi vuotta vanhempi. Muistelen lämmöllä kyseistä kokemusta, ei todellakaan jäänyt huono fiilis. Kumpaakin jännitti yhtä paljon ja olen tyytyväinen, ettemme hypänneet heti sänkyyn vaan odotimme. Ihmiset: kun menetätte neitsyyden, tehkää se ihmisen kanssa jonka kanssa olette olleet pitkään, älkää ensimmäisen vastaantulijan kanssa. Ette häviä siinä mitään, jos odotatte vielä vuoden tai vaikka kaksikin.

Menetin neitsyyteni 15-vuotiaana ensimmäisen poikaystäväni kanssa. Seurustelimme useamman vuoden vielä sen jälkeenkin. Aika nuorenahan se neitsyys meni. Opiskelen tällä hetkellä AMK:ssa enkä koe, että aikainen neitsyyden menettäminen olisi vaikuttanut elämääni mitenkään kielteisesti. Päinvastoin. Suhde oli pitkäaikainen ja turvallinen. Meneehän se neitsyys joiltain ihan ventovieraankin ihmisen kanssa…

Olin 15-vuotias. Olin seurustellut vasta kuukauden, mutta en kadu sitä, sillä suhteemme jatkui vuoden verran. Olin siis selvin päin ja ihmisen kanssa, josta välitin paljon.

Olin silloin 15-vuotias, poikaystäväni vuoden vanhempi. Olimme seurustelleet hieman yli puoli vuotta. Kokemus oli hyvä ja ikimuistoinen. Huolehdimme ehkäisystä, minulla oli e-pillerit ja käytimme vielä kondomia. Olimme puhuneet seksistä aikaisemmin ja pystyimme puhumaan siitä toisillemme avoimesti. Parisuhteemme kesti melkein viisi vuotta. Nyt olemme edelleen ystäviä!

…16-vuotiaana

"Olin 15–16-vuotias ja vastapuoli oli jonkin verran vanhempi... Tavallaan yhden yön juttu, eikä jäänyt pahoja muistoja. Olin ihan tyytyväinen, että toinen oli kokeneempi ja tiesi, mitä teki."

"Olimme 16-vuotiaita ja molemmille eka kerta. Eikä jäänyt viimeiseksi, sama seurustelukumppani edelleen."

"Olin – ja olen edelleen – 16-vuotias, kun menetin neitsyyteni. Minulla oli juuri 10 kuukauden suhde takana, jossa harrastin vain pettingiä, koska en tuntenut poikaystävään seksuaalista halua sen enempää. Asia mietityttää vieläkin, mutta ensimmäinen kerta lähti paremmasta tutustumisesta yhteen mukavan oloiseen kaveriin, parin siiderin kautta yhtenä iltana eksyttiin heille ja lopputulos oli, että harrastimme seksiä kaksi kertaa samana ja yhden kerran seuraavana päivänä. Kokemus oli mahtava ensimmäiseksi kerraksi, ja ei se vain yhdeksi kerraksi jäänyt. Meidän välillämme on niin ystävyyttä kuin seksuaalisuutta."

"16-vuotiaana seurusteltuani silloisen poikaystäväni (nykyisin avopuoliso) kanssa 8 kuukautta. Halusimme molemmat odottaa, että täytän ainakin 16, emmekä muutenkaan kiirehtineen varsinaiseen yhdyntään, vaikka kaikkea muuta siinä välissä kerkesimme kokeilla. Kokemus oli miellyttävä, ei mitään mieltä ravistavaa jännityksestä johtuen, mutta hellää ja huomaavaista."

"16-vuotiaana ja alkoholilla ikävä kyllä oli osuus tapahtumassa, ei kuitenkaan mikään suuri, mutta kuitenkin. Emme seurustelleet pojan kanssa, mutta olimme tunteneet jo pari vuotta. Välillämme on aina ensitapaamisesta asti ollut pientä flirttiä ilmassa, mutten ikinä uskonut sen menevän niin pitkälle. Nyt tästä on kulunut 2 vuotta ja olemme vieläkin pojan kanssa yhteyksissä ja teemme yökyläilyjä toistemme luo silloin tällöin."

"Menetin neitsyyteni 16-vuotiaana ensimmäisessä vakavassa suhteessani. Olin aina halunnut ensimmäisen kertani olevan ihmisen kanssa, jonka kanssa olen vakavissani. Vaikka äitini olikin joskus kehottanut minua odottamaan ainakin parikymppiseksi, niin en nähnyt siinä mitään väärää, koska olimme molemmat valmiita ja halukkaita siihen. Ensimmäinen kerta sattui minua ja paljon ja oli hyvin hämmästyttävä, koska kumpikaan emme tienneet siitä juuri mitään. Aktia ei kestänyt kauan, koska en osannut rentoutua kunnolla, eikä se tuntunut hyvältä. Olin kuitenkin iloinen tapahtuneesta, koska se tapahtui tutun ja turvallisen ihmisen kanssa."

"16-vuotiaana, oltiin vain toistemme säätöjä. Hän jäi ryyppyillan jälkeen meille yöksi. Aamulla harrastettiin seksiä molemmille ensimmäisen kerran. Se ei järisyttänyt tajuntaa, mutta oli miellyttävää. Myöhemmin seurusteltiin, mutta suhteesta ei tullut mitään. 16-vuotiaana. Seurustelin silloisen poikaystäväni kanssa. Ensimmäinen kerta ei tuntunut juuri miltään. Olin aika pettynyt. Vasta myöhemmin opittuani tuntemaan oman kehoni ja ymmärtämään paremmin toisen osapuolen haluja seksistä on tullut ihanaa!"

…17-vuotiaana

"Menetin neitsyyteni 17-vuotiaana silloiselle "säädölle". Olin humalassa, mutta kokemus oli mahtava! Meillä oli juttua kesän yli, mutta syksyn tuulten mukana hävisi myös hän."

"Olin 17-vuotias kun menetin neitsyyteni. Olin rakastunut ensimmäistä kertaa elämässäni ja tämän henkilön kanssa minulla oli turvallinen ja rauhallinen olo. Hetki oli henkisesti hyvin pelottavaa, mutta oli ihanaa olla siinä juuri tämän henkilön kanssa."

"Pari kuukautta ennen kuin täytin 18. Kyseessä oli henkilö, johon luotin täysin ja hänen kanssaan eka kerta tuntui oikealta ja turvalliselta. Saman kanssa olen nyt ollut neljä vuotta."

"Milloin voi sanoa menettäneensä neitsyytensä? Itse menetin varsinaisesti neitsyyteni 17-vuotiaana silloiselle "kokeneelle" poikaystävälleni, mutta koin edelleen olevani neitsyt, sillä seksi hänen kanssaan ei tuntunut kirjaimellisesti miltään. Ei fyysisesti, ei psyykkisesti. Kuukauden kuluttua erosimme ja viikko siitä tapasin erään komean parikymppisen miehen, jonka olin aiemmin tavannut ystäväni luona. En ole koskaan tuntenut niin kiihkeää hetkeä fyysisesti ja henkisesti kuin silloin. En enää tuntenut olevani neitsyt vaan nuori ja seksikäs nainen, enkä katunut hetkeäkään."

"17-vuotiaana. Olimme seurustelleet puoli vuotta. Olimme jo puhuneet yhdessä siitä ja ajatus tuntui hyvältä. No, tapahtuma oli jännittävä ja ihana, siitä jäi hyvät muistot kummallekin. Nyt jo viisi vuotta yhdessäoloa joista kolme naimisissa."

…18-vuotiaana

"Kahdeksantoistavuotiaana silloiselle säädölle, josta kyseisen tapahtuman jälkeen tulikin sitten poikaystävä. Yhdessä ollaan oltu kohtapuoliin vuosi ja yhdessä asuttu puoli vuotta. Pakko sanoa, että ei parempaa ensimmäistä kertaa voi tyttö toivoa!"

"Olin 18-vuotias, tapahtui silloisen poikaystävän kanssa joka oli ensimmäinen poikaystävä, oltiin seurusteltu noin kuukausi. Sattui, koska ilmeisesti jännitin enkä osannut olla tarpeeksi rentona. Ihan selvin päin olimme molemmat. Tilanne ei ollut kovin romanttinen. Sen jälkeen tuli olo, että tällaistako tämä paljon mainostettu seksi on. Noh, seuraava kerta olikin sitten jo paljon parempi."

…19-vuotiaana

"Tuli suhteen alussa mokattua ensimmäinen kerta. Yritys oli kova, mutta me liian epäkypsiä. Rakkaus kesti ja eka kerta tapahtui. Rakkaus kukoistaa edelleenkin."

"Olin 19-vuotias ja kokemus oli ihan mukava. Kyseessä oli ensirakkaus, jonka tiesin kunnioittavan minua ja joka myös tiesi, että kyseessä on minun ensimmäinen kertani. Mikään erityinen kokemus se ei ollut, mutta on jäänyt mieleen positiivisena."

"Olin 19 ja tapasin baarissa miehen, joka tuntui heti ensijuttusilta ”oikealta”. Tästä on nyt kolme vuotta aikaa ja asumme onnellisina saman katon alla."

"19-vuotiaana rakastuneena tutun ja turvallisen silloisen poikaystäväni kanssa. Tavallaan säästin itseäni oikeaa hetkeä varten, eikä yhdenillan jutut ole koskaan pahemmin kiinnostaneet."

"19-vuotiaana, 23-vuotiaan poikaystäväni kanssa. Oltiin oltu yhdessä kuukausi ja tiesin, että hänellä oli ollut huomattava määrä naisia aikaisemmin. Ihana kokemus, josta todella hyvät muistot."

"Olisinpa silloin ajatellut toisin…"

Kaikilla teini-iässä koettu ensimmäinen kerta ei jättänyt mukavia muistoja. Kumppanin tai kavereiden painostus, tunteiden puuttuminen tai humalatila on tehnyt tilanteesta kaikkea muuta kuin romanttisen.

"Se oli ihan hirveää. Parhaan poikapuolisen kaverin kanssa sovittiin, että kokeillaan… oli tosi kiusallinen kokemus! Olisinpa älynnyt säästää... kaduttaa mielettömästi. Mennyttä ei pysty korjaamaan, mutta tulevaisuuteen voi vielä vaikuttaa. Vinkki siis nuorille: ei oikeasti mitään kiirettä!"

"Olin 15-vuotias, aivan liian nuori oman näkemykseni mukaan. Koko homma oli lähinnä hyväksikäyttöä, sillä tapahtui vanhemman ja kokeneen pojan kanssa, jonka sitten myöhemmin kuulin olevan pahempikin naistenmies. Yrittipä hän kerran jopa siskoani silmieni edessä. Ja minä naiivina teinityttönä elättelin jopa tämän jälkeen toiveita jatkosta kyseisen pojan kanssa. Näin vuosia jälkeenpäin näen koko asetelman typeryyden, ja olen todella onnellinen ettei kerta johtanut toiseen moisen tyypin kanssa."

"16-vuotiaana hirveässä humalassa – minua varmaan kymmenen vuotta vanhemman, tuntemattoman miehen kanssa. Silloin ajattelin, että haluan päästä neitsyydestäni eroon, koska ajattelin niin pääseväni "viettämään hurjaa ja jännittävää sinkkuelämää". Huoh, olisinpa silloin ajatellut toisin…"

"Olin 17-vuotias ja umpihumalassa. Paikka, aika ja partneri olivat täysin vääriä. Edelleen voin sanoa, että tuo on huonoin seksikokemukseni ikinä!"

"Ikää oli 15 vuotta. Humalassa laivalla vieraan, 18-vuotiaan pojan kanssa. Ei ollut romanttisin hetki elämässäni ja jätti ehkä pienen mustan pilven seksin ylle, mutta en silti kadu mitään."

"Olin 18-vuotias, kun menetin neitsyyteni. Miehiä oli toki ollut monia ennen sitä, mutta suoraan sanottua en tuntenut seksuaalista vetoa keneenkään heihin. Vasta siskoni esiteltyä minut hänen kaverilleen ja hän oli ”paha poika” ja rakastuin häneen, menetin tietenkin hänelle neitsyyteni… kannattiko? Ei. Hänellä ei ollut ollut ainoatakaan kunnon suhdetta, ainoastaan monia yhden illan juttuja, eikä osannut käsitellä minua sitten yhtään. Hänelle oli tärkeintä tulla itse, eikä tyydyttää minua ollenkaan. Suhteemme päättyi myöhemmin juuri siihen, ettei hän osannut kohdella minua oikein. En ole ylpeä tästä, mutta nyt ainakin tiedän, ettei ns. naistenmiehiin kannata tutustua ainakaan lähemmin. Neitsyyttä ei kannata hävetä, kenelläkään ei pitäisi olla kiire menettää sitä jonkun häpeilyn takia, tai sen, että ”kaikki muut” ovat sen menettäneet jo. Itse olin ainoa kaveriporukasta joka menetti sen noinkin myöhään ja moni ihminen luuli, että olen sen menettänyt paljon nuorempana."

"19-vuotiaana. Olimme seurustelleet yli vuoden ja poikaystävä oli sitä mieltä, että kyllä nyt jo pitää, tai muuten osoitan, että en luota häneen. En kai minä luottanutkaan... Vasta myöhemmin tajusin, että epäilyni oli aiheellista. Erosimme kuitenkin vasta vuoden kuluttua tuosta. Ei kaduta, mutta harmittaa, etten pysynyt omassa kannassani vieläkin pidempään. Olisin halunnut menettää neitsyyteni jollekin, joka oikeasti rakastaa minua."

"Jostain syystä teininä minulla oli ajatus, että neitsyydestä pitää päästä ensin eroon ja sitten voi aloittaa oikeasti seksielämän. Eli eka kerta oli järkyttävä, mutta toka kerta oli sitten pojan kanssa jota rakastin."

"Olin 19-vuotias ja kavereiden sekä pojan painostuksesta annoin neitsyyteni ihmiselle, joka ei arvostanut sitä yhtään ja mielenkiinto minuun päättyi heti sen jälkeen. Nyt 30-vuotiaan olen edelleen asiasta vihainen. Olisi pitänyt odottaa vaikka loppuelämä sellaista ihmistä, joka oikeasti välittää."

"Kannattaa odottaa, kunnes itsestä tuntuu oikealta"

Vastanneista 23,5 prosenttia kertoi menettäneensä neitsyytensä parikymppisenä. Neljä prosenttia kertoi ensimmäisen kertansa sijoittuneen myöhemmälle aikuisiälle.

"Aloin seurustella ensimmäisen kerran vasta 22-vuotiaana ja silloin seksi tuli aiheelliseksi."

"22-vuotiaana tapahtui tämä. Teininä olin liian ujo enkä arvostanut itseäni. Kun löysin täydellisen miehen, niin ei siinä viikkoakaan kulunut... En ole katunut mitään. Aiemmin en olisi ollut ehkä valmis."

"Hiukan yli tai alle 20-vuotiaana, eli aika myöhään. Pitihän tietää, mistä puhuu. Tosin seksikokemuksia oli 14-vuotiaasta alkaen, suuseksi- ja käsipelejä. Pari edellistä aito seksikokemusta meni jännittämisen takia mönkään, joten paineita asian suhteen oli."

"Yli 21-vuotiaana. En ollut sitä ennen seurustellut kenenkään niin merkittävän kanssa."

"Uskontotausta esti aikaisemmin joten rapiat 2-kymppisenä piti "saada asia hoidetuksi", jätkä huomasi heti kokemattomuuden. Itse olin jo hommannut pilleritkin, mutta silti sanoin, että pitää olla kondomi. Just ja just muistan henkilön etunimen, alkoholilla oli osuutta asiaan eikä kokemus ollut oikein mistään kotoisin, ei hyvässä eikä pahassa. Semmoinen just "saipa tuonkin pois" -homma. Vähän silloin kenkutti, kun toinen huomasi heti, mistä oli kyse. Ei ollut edes mitään ihastusta tai mitään mukana."

"21-vuotiaana. Vasta silloin tunsin olevani valmis, enkä enää ujostellut, nolostellut tai häpeillyt ajatusta seksistä. Olin sinut itseni kanssa ja halusin sitä. Kannattaa odottaa, kunnes itsestä tuntuu oikealta, ei siinä menetä!"

"En tee mitään ympäristön asettaman paineen takia"

Vastaajista 18 prosenttia kertoi olevansa edelleen neitsyitä. Kukaan ei kuitenkaan tuntunut olevan neitsyt vasten tahtoaan – moni perusteli haluavansa odottaa oikeaa ihmistä ja molemminpuolisia tunteita.

"En ole löytänyt ketään, joka olisi sen arvoinen."

"Olen 17-vuotias neitsyt. En ole löytänyt vielä sopivaa kumppania, jonka kanssa haluaisin seksiä harrastaa. Ehkä pian vois olla aika!"

"Ujouteni vuoksi en ole koskaan päässyt harrastamaan seksiä. Haluaisin kyllä. Tunnen menettäneeni paljon. Olen 26-vuotias."

"Olen kuitenkin vasta 18-vuotias, enkä halua, että teen mitään jonkun ympäristön asettaman paineen takia. Haluan odottaa oikeaa kumppania."

"Olen vähän "vanhanaikainen". En halua ekaa kertaa kenen kanssa tahansa, vaan haluan, että siinä on tunteet mukana."

"En ole tavannut vielä ketään sopivaa, jolle tahtoisin neitsyyteni menettää."

"Miehiä on ollut, muttei mikään niistä ole johtanut yhdyntään asti. Seksuaalisia haluja minulla on ollut paljonkin, mutta olen tyytyväinen, etten heittäytynyt tilanteisiin mukaan niiden miesten kanssa."

"Olen nyt tavannut kivan miehen ja luultavasti kohta mennään vällyjen väliin."

"En ole mikään vanha, juuri 18, mutta myöskään kohdalleni ei ole sattunut semmoista henkilöä, jonka kanssa tahtoisin seksiä. Sitä paitsi, ei sillä mielestäni ole edes kiire."

"Olen 37-vuotias neitsyt, koska en ole koskaan kokenut seksuaalista halua ketään enkä mitään kohtaan."

"Haluan kokea ensimmäisen kertani miehen kanssa, jota rakastan ja joka rakastaa minua. En halua ottaa sitä riskiä, että eroaisimme ja olisin menettänyt neitsyyteni miehelle, joka ei enää kuulu elämääni. Siispä odotan siihen asti, että olemme naimisissa. Ei se helppoa ole, varsinkin kun häät ovat vielä muutaman kuukauden päässä, mutta on se sen arvoista."

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja