Suomalaistähti teki kuusinumeroisen tilin – ensi viikolla pöydällä miljoonia

Tulosruutu: Kalle Samoojalle huippusuoritus Tanskassa – näin suomalaisgolfari kommentoi The Open -paikan varmistumista.

Huippugolfari Kalle Samoojalla oli makea tilipäivä sunnuntaina, kun hän tienasi reilut 117 000 euroa jaetulla neljännellä sijallaan Euroopan-kiertueen kisassa Tanskassa

Vielä isompi bonus Samoojalle oli paikka ensi viikolla Englannin Liverpoolissa pelattavaan kauden neljänteen major-turnaukseen, The Open Championshipiin. 

– Oli se The Open yksi kauden päätavoitteita. Nelossija olisi ollut jo muutenkin hieno homma, mutta kun sain lämmikkeenä vielä lipun Hoylakeen Liverpooliin, niin oli se hieno kruunu viikolle, Samooja kommentoi sunnuntaina MTV Urheilulle. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

Major-turnaus on urallaan Challenge Tourilla ja Euroopan-kiertueella yhteensä vajaat 2,5 miljoonaa euroa tienanneelle Samoojalle, 35, uran kolmas. Aiemmin hän on esiintynyt PGA Championshipissä (2021) ja U.S. Openissa (2022). Hän karsiutui jatkokierroksilta molemmilla kerroilla. 

Tällä viikolla Samooja pelaa majoriin valmistavassa Scottish Open -turnauksessa North Berwickissa. Mukaan tulee huippuja myös PGA-kiertueelta. 

The Openissa palkintopotti on huima, yhteensä peräti noin 15 miljoonaa dollaria eli 13,7 miljoonaa euroa. Voittajan osuus on noin 2,3 miljoonaa euroa.  

Kauden neljänteen majoriin osallistuu suomalaisgolfareista Samoojan lisäksi Sami Välimäki.

Lue myös:

    Uusimmat