Mainos

Suomalaissarjan ikärajaan puututtiin tiukasti – rohkeasta seksikohtauksesta jouduttiin tekemään uusi versio!

Pian starttaavan Rantabaari-sarjan ensimmäisestä jaksosta jouduttiin tekemään uusi versio, sillä jakson seksikohtauksia pidettiin alkuun liian roiseina.

Suomessa televisio-ohjelmat luokitellaan Suomen kuvaohjelmalain mukaisesti ikärajoihin. Rantabaarin ensimmäisessä jaksossa seksikohtaukset paljastivat liikaa, ja tästä syystä kohtauksia jouduttiin uutuussarjaan leikkaamaan uudelleen.

– Ensimmäisen jakson ensimmäinen kohtaus oli selkeästi K16 – siitä ei ollut epäilystäkään itselläni. Meillä oli jo ennalta suunnitelma sen varalta, millainen uusi versio olisi, Rantabaarin tuotantoyhtiön, FremantleMedia Finlandin vastaava tuottaja Marko Äijö toteaa.

Ikärajat televisio-ohjelmille määräytyvät ohjelman sisällön perusteella. Esimerkiksi seksikohtaukset tai päihteidenkäyttö vaikuttavat siihen, millainen luokitus jaksoille annetaan.

– Uusi versio on enemmän Rantabaarin hengen mukainen: Siinä annetaan ymmärtää asioita ja annetaan sellainen kuva, että jotain asioita on ehkä tapahtunut, mutta ne ovat ehkä vain vain kohtauksessa näkyvän henkilön mielikuvia, Äijö kertoo.

– Lopulta jaksosta ei poistettu paljoakaan materiaalia, mutta siihen lisättiin kesäyössä kulkevaa nuorta naista. Eri tavalla rytmitettynä jakson sisältö vaikuttaa ihan toisenlaiselta.

Rantabaarissa käsitellään rohkeasti nuorten aikuisten elämään kuuluvia asioita. Intiimit kohtaukset rakentuvat taidokkaan leikkaajan käsissä televisiodraamaan parhaimmillaan siten, että katsoja itse tekee omat johtopäätöksensä. Se, mitä esimerkiksi hahmojen välisen intiimitilanteen aikana tarkalleen ottaen tapahtuu, jää katsojan oman mielikuvituksen varaan.

– Mielikuvilla tässä asiassa paljon pelataan, mutta paljon toki näytetäänkin, Äijö summaa.

Äijö myöntää, että ohjelman tekijät ovat varautuneet jatkossakin uusimaan tiettyjä kohtauksia.

– Jatkossakin on tulossa pari sellaista kohtausta, joita olen katsonut sillä silmällä, että ne eivät kyllä tule menemään läpi, Äijö toteaa.

Rantabaari alkaa Subilla ja mtv-palvelussa 10.9.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja