Mainos

Suomalaispoliitikot Ruotsin puolustusselvityksestä: Suomi-kytkös merkittävä

3:25

Ruotsissa on julkaistu selvitys maan turvallisuuspoliittisista linjauksista. Selvityksen mukaan Nato-jäsenyydestä olisi enemmän hyötyä kuin haittaa.

3:36

Suomalaispoliitikot pitävät Ruotsin selvityksen merkittävänä sisältönä Suomi-Ruotsi -puolustusyhteistyön tärkeyttä.

Ruotsin selvityksessä ei samalla tavalla kytketä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä toisiinsa kuin Suomen vastaavassa selvityksessä.

Pääministeri Juha Sipilä ei huolestu.

– Ei tästä huolissaan pidä olla. Se on totta, että siltä osin nämä itsenäiset selvitykset poikkeavat toisistaan. Mutta se on selvä asia, että toisten tietämättä me emme päätöksiä tee, siitä olemme ruotsalaisten kanssa sopineet.

Sdp:n kansanedustaja Eero Heinäluoma pitää maiden yhteistyötä arvokkaana.

– Kyllä se niin on, että Suomen ja Ruotsin yhteistyö on molemmille edullista. Kun resursseista on pulaa kannattaa tehdä asioita yhdessä. Yhteinen harjoittelu ja kalustohankinnat. Varmaan kriisitilanteissa Suomi olisi silti enemmän hyötyvä osapuoli, aika rehellinen arvio, Heinäluoma sanoo MTV uutisten haastattelussa.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka kanerva on myös tyytyväinen.

– Olin hyvin iloisesti yllättänyt kun siinä luki että tätä yhteistyötä pitäisi miettiä myös rauhanaikaa pidemmälle eli kriisin ja konfliktin olosuhteisiin. Koska kyllähän tämä yhteistyö rauhanaikana menee mukavasti ja Suomi-Ruotsi -hengessä, sanoo Kanerva.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.