Suomalaispoika loukkaantui vakavasti pulkkamäessä: Kallo murtui otsasta leukaan saakka

Vantaalaisperheen hauska ulkoilupäivä muuttui sairaalareissuksi perheen viisivuotiaan pojan loukkaannuttua vakavasti pulkkamäessä.

Viime lauantaina sattunut onnettomuus muutti Leppäsen perheen isänpäiväsuunnitelmat kertaheitolla. Perhe oli laskemassa pulkkamäkeä Koffin puistossa Helsingissä, kun perheen 5-vuotias Juno-poika laski pulkalla kovaa vauhtia valotolppaa päin.

– Sen verran kovaa laski, että lampputolppa pimeni, isä Santeri Leppänen kertoo.

Törmäys sai pojan lentämään maahan, jonka seurauksena hän löi myös päänsä. 

Pulkkamäki pannassa parin viikon ajan

Poika kiidätettiin onnettomuuspaikalta sairaalaan, jossa hänelle todettiin lukuisia vammoja.

– Onnettomuus aiheutti otsaan kuhmun, aivotärähdyksen, oksentelua, nenäverenvuodon, ison mustelman silmän alueella, kallon murtuman otsasta nenän kautta leukaan saakka ja silmäkuopan murtuman, Leppänen luettelee.

Vakavien oireiden vuoksi poikaa pidettiin sairaalassa yön yli, mutta jo sunnuntaina silmäkirurgin ja neurologin tutkimusten jälkeen hän pääsi kotiin viettämään isänpäivää. Maanantaina Juno kävi vielä leukakirurgin ja tiistaina uudestaan silmäkirurgin tarkastuksessa, jotka totesivat pojan voinnin hyväksi. 

– Kaikki lääkärit olivat sitä mieltä, että koska murtuma on hyväasentoinen, ei murtumalle tarvitse tehdä mitään, Leppänen kertoo.

Lääkärit antoivat pojalle luvan rauhallisiin leikkeihin, mutta pulkkamäet hänen täytyy jättää väliin pariksi viikoksi. 

***


Lue myös:

    Uusimmat