Joukko aikuisia vyöryi täyttä vauhtia lapsen päälle pulkkamäessä, 7-vuotiaan solisluu murtui – näin isä kertaa karmivaa tilannetta turmapaikalla

4:50
MTV Uutiset Live vieraili törmäyspaikalla Helsingin Malminkartanossa.

MTV Uutiset kävi tutustumassa pulkkamäkeen, jossa helsinkiläislapsi loukkaantui. Esikoulua käyvä poika on nyt lääkärin määräämänä kuukauden liikuntakiellossa.

Helsinkiläinen Tomi Flyckt oli poikansa kanssa pulkkamäessä laskiaissunnuntaina. Leppoisa mäenlasku sai ikävän käänteen, kun 7-vuotiaan rattikelkka karkasi, ja poika lähti hakemaan sitä alempaa rinteestä.

– Kaiken tohinan keskellä, kun poika yritti pelastaa Stigaansa rinteestä, mäestä tuli arviolta viisi aikuista jonossa hänen päälleen, Flyckt kertoi MTV Uutiset Livelle tänään aamupäivällä. 

Poika lensi törmäyksen voimasta kaaressa ilmassa. Isän laskelmien mukaan jonossa mäkeä laskevan aikuisjoukkion painoksi tulee helposti 300 kiloa. Tähän voidaan laskea lisänä liikkuvan massan tuoma lisäpaino. 

Kotimatkalla pojalla alkoivat kovat kivut. Kotona poika meni veteläksi ja nukahti. Silloin perhe päätti lähteä pikaisesti Lastensairaalaan, jossa todettiin solisluun murtuma. Käsi joutuu nyt olemaan kuukauden kantositeessä. Lisäksi lapsi lääkärin määräämänä liikuntakiellossa. 

Rikosilmoitus tapahtuneesta

Perhe kokee, että pojan päälle laskeneet aikuiset käyttäytyivät tilanteessa piittaamattomasti. Osa toki pyysi tapahtunutta anteeksi.

– Aluksi he eivät suhtautuneet tilanteeseen oikein mitenkään. Kun poika lähti itkien pois ja minä saavuin tilanteeseen, he tulivat kyllä pyytelemään minulta anteeksi, mutta eivät pojalta, sanoo Tomi Flyckt.

Joukkio poistui tapahtuneen jälkeen paikalta, eikä jättänyt perheelle yhteystietojaan. Tilanne oli sen verran pelottava ja vaarallinen, että vanhemmat tekevät tapauksesta rikosilmoituksen.

– En missään nimessä ajattele, että tämä olisi ollut tahallista heiltä. Kuitenkin lapset, jotka olivat rinteen yläpäässä, ymmärsivät odottaa vuoroaan. Aikuiset, jotka olivat suoraan lapsen kohdalla, lähtivät sen sijaan laskemaan, kun oli aivan selvä, että törmäyshän siitä tulee.

– Haluan, että tämä tutkitaan.

Katso perheenisän haastattelu videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja