Suomalaisperhe jäi jumiin Edinburghiin – Finnairin asiakaspalvelusta on ollut huonosti apua: "Chattibotti ei ihan ymmärtänyt lakkoon liittyviä kysymyksiä"

6:12
Teemu Kantelinen oli MTV Uutiset Liven haastattelussa maanantaina. Tuolloin hän odotti perheineen Edinburghin lentokentällä lennon lähtemistä.

Teemu Kantelisen perheen piti palata Finnairin lennolla Suomeen maanantaiaamuna. Ilmailualan unionin tukilakon vuoksi lento kuitenkin peruuntui. Maanantailta lentoja on peruttu kaikkiaan noin 300.

Kantelisen mukaan tieto aamulennon peruuntumisesta tuli sunnuntai-iltana puoli kymmenen aikaan. Uutta paluuyhteyttä tarjottiin vasta keskiviikolle.

– Kun matkustetaan pienen lapsen kanssa ja työvelvoitteet odottavat, tämä ei ollut realistinen vaihtoehto.

Kantelisen perhe päätti olla omatoiminen ja hankki itselleen Ruotsin kautta korvaavan yhteyden Norwegianin lennolle. Uusien matkalippujen ansiosta perhe pääsee palaamaan Skotlannista Suomeen jo maanantain aikana.

Asiakaspalvelussa pahoja ruuhkia

Teemu Kantelinen kritisoi sitä, että Finnairin asiakaspalveluun on ollut hankala saada yhteyttä. Linjat ovat olleet ruuhkautuneita, eivätkä he ole päässeet millään kielellä edes asiakaspalvelunumeron jonoon. Myös verkon palvelu on tökkinyt.

– Chattibotti ei ihan ymmärtänyt lakkoon liittyviä kysymyksiä. 

Kantelisen mukaan vielä on epäselvää, kuka korvaa sen, että perhe joutui hankkimaan uudet lennot omakustanteisesti. Kantelinen sai lentoyhtiöltä yleisohjeen lakon vaikutuksista, ja siinä kerrottiin yleisellä tasolla myös korvauksista. 

– Toisaalta siellä on myös lisäklausuuli, että lakkotilanteissa tilanne voi olla eri. 

Tietoa tarvitaan aikaisessa vaiheessa

Kantelinen ei halua ottaa kantaa työtaistelutilanteeseen. Hänen mukaansa olisi kuitenkin hyvä, jos tietoa tukilakkojen vaikutuksista saisi paremmin jo aikaisessa vaiheessa.

Hän ymmärtää, että lakkojen taustalla vaikuttaa monimutkainen työtaisteluvyyhti. 

– Vaikka tällaista harmitusta tulee matkan päällä, niin tässä on isompi kuva. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja