Suomalaispelaajat saivat rikollisilta viestejä – ehdottelivat ottelumanipulaatiota

Jalkapallon pelaajayhdistys JPY tiedotti torstaina, että useat pelaajat olivat saaneet yhteydenottoja henkilöiltä, jotka tarjosivat Bitcoineja palkkioksi ottelumanipulaatiosta. JPY:n toiminnanjohtaja Markus Juhola kommentoi tapauksia MTV Urheilulle.

Pelaajat saivat JPY:n mukaan Instagramissa yhteydenottoja, joissa ehdoteltiin ottelumanipulaatiota. Sekä mies- että naispelaajat olivat saaneet viestejä. Juhola kertoo, että kyse on Palloliiton alaisissa sarjoissa pelaavista pelaajista. JPY julkaisi Instagramissa oman tiedotteensa tapahtuneesta.

– Halusimme varmistaa tällä toiminnalla, että mikäli tällaisia yhteydenottoja tulee sosiaalisen median kautta, niin he ovat sillä tavalla valveutuneita ja ilmoittavat siitä. Laajuutta ei edes tarkkaan tiedetä, Juhola sanoo.

– Osa sosiaalisen median viesteistä saattaa tuntua sellaisilta spämmeiltä (roskaposti), mutta kun niitä tulee peräkkäin useammille pelaajille, niin silloin tietysti niissä on jokin tarkoitus, Juhola jatkaa.

Juholan mukaan kyse on Suomen osalta ainakin toistaiseksi yksittäistapauksista. 

– Kun urheilijat ovat tällaisia julkisuuden henkilöitä, niin sosiaalisen median kautta tulee näitä yhteydenottoja, Juhola toteaa.

– Vastaavia tilanteita on ollut, kun esimerkiksi valeagentit ovat ottaneet sosiaalisen median kautta yhteyttä ja pyrkineet sitä kautta vaikuttamaan pelaajien päätöksiin, Juhola päättää.

Alla JPY:n Instagram-julkaisu. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja