Suomalaisnyrkkeilijä uransa suurimpaan otteluun – kohtaa entisen maailmanmestarin superillassa

Ylemmässä keskisarjassa nyrkkeilevä Timo Laine astelee lauantaina 3. helmikuuta uransa toistaiseksi suurimpaan otteluun. Laine kohtaa entisen WBA-liiton maailmanmestarin Fedor Chudinovin WBA International -mestaruusottelussa World Boxing Super Series -illassa Sotshissa.

Laineen, 33, ja venäläisen Chudinovin, 30, kohtaamisesta on suunniteltu 12-eräistä. Matsi on yksi pääesiotteluista Murat Gassievin ja Yunier Dorticosin World Boxing Supers Series -välierälle, joka on samalla IBF:n MM-ottelu.

– Tunnollinen harjoittelu ja painokontrolli mahdollistaa kehään nousuun lyhyemmälläkin varoitusajalla. Sunnuntai-iltapäivästä tuli ottelumahdollisuudesta tieto, kun olin juuri salille matkalla. Vaa’alla tarkistin että 76,2 kiloa ei aiheuta ongelmia, ja sen jälkeen olinkin samoin tien valmis reissuun. Toive tällaisesta tilaisuudesta onkin juuri se asia, minkä takia nyrkkeilysalille on ilta toisensa jälkeen matkannut, Laine sanoi Boxing.fi-sivuston tiedotteessa.

Laineen ammattilaisuran saldona on 21 voittoa ja yhdeksän tappiota. Chudinov on iskenyt 16 voittoa ja hävinnyt vain kahdesti. 

Chudinovista muistetaan varsinkin yllätys toukokuulta 2015, kun hän kukisti saksalaisen supertähden Felix Sturmin Frankfurtissa ja voitti WBA-maailmanmestaruuden. Yhdeksää kuukautta myöhemmin käydyn uusintaottelun vei nimiinsä Sturm ja nappasi MM-tittelin haltuunsa.

Lue myös:

    Uusimmat