Suomalaisnäyttelijä kuuli Oscar-ehdokkuudesta tekstiviestillä

Pitääkö mun kaikki hoitaa -lyhytelokuvan pääosaa esittävä Joanna Haartti kuuli Oscar-ehdokkuudesta ystävältään tekstiviestin välityksellä.

Putous-sarjastakin tuttu Joanna Haartti ei arvannut, että Pitääkö mun kaikki hoitaa -lyhytelokuva pääsisi Oscar-ehdokkaaksi. Näyttelijättären mukaan kyseinen asia ei useimmiten suomalaisnäyttelijöillä ole ensimmäisenä mielessä. Haartti kertoi MTV:fille, kuinka hän uutisen vastaanotti.

– Tosi hyvillä fiiliksillä, se oli kyllä iloinen uutinen, näyttelijätär kommentoi iloisesti.

Pitääkö mun kaikki hoitaa -lyhytelokuva oli jo päässyt kymmenen parhaan lyhytelokuvan listalle, josta viisi pääsi jatkoon varsinaisiksi Oscar-ehdokkaiksi. Oliko kyseinen ehdokkuus usein näyttelijättären mielessä?

– En kauhean aktiivisesti pohtinut asiaa. Sain varsinaisen tiedon, kun ystäväni lähetti minulle viestin. Sen jälkeen tuli yhä useampia viestejä. Nämä ovat tosi hauskoja juttuja. Yhtäkkiä joku asia voi olla onnellisten tähtien alla, tähti sanoo.

Selma Vilhusen ohjaama lyhytelokuva on Haartin mielestä hilpeä elokuva. Putous-sarjastakin tuttu näyttelijätär uskoo tähdittämänsä lyhytelokuvan menestykseen.

– Käsittääkseni se ei kilpaile tyylilajissaan muiden kanssa, joten jos he etsivät jotain erilaista, niin voi takuulla menestyä, näyttelijätär kertoo.

Yllättävän suosion saaminen ei vielä ole muuttanut Haartin jatkosuunnitelmia. Näyttelijätär tähdittää muun muassa Takomo-teatterissa maaliskuusta eteenpäin nähtävää Kosto-nimistä näytelmää.

Yksikään suomalainen lyhytelokuva ei ole ennen ollut ehdolla. Aki Kaurismäen ohjaama Mies vailla menneisyyttä -elokuva on ainut suomalaiselokuva, joka on aiemmin saanut Oscar-ehdokkuuden. Haartin mukaan pelkkä ehdokkuus on tästäkin syystä mahtava asia.

Aiemmin Radio Novan haastattelussa ohjaaja kertoi suuntaavansa Oscar-gaaloihin innoissaan lyhytelokuvan käsikirjoittaneen Kirsikka Saaren kanssa. Yhdysvaltain elokuva-akatemia jakaa Oscarit 2. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat