Suomalaisohjaaja Oscar-gaalaan: Pitää hankkia hieno mekko

Oscar-ehdokaselokuvan ohjannut Selma Vilhunen odottaa Oscar-gaalalta etenkin merkittävien ihmisten tapaamisia.

Suomalaisohjaaja Selma Vilhunen seurasi Oscar-ehdokkaiden julkaisutilaisuutta tänään torstaina kihelmöivän jännityksen vallassa. Hänen ohjaamansa lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? oli jo päässyt kymmenen parhaan lyhytelokuvan listalle, josta viisi pääsi jatkoon varsinaisiksi Oscar-ehdokkaiksi.

– Meillä oli kisakatsomotuotantoyhtiön tiloissa. Kun selvisi, että suorassa lähetyksessä ei kerrotukaan kaikkia ehdokkaita, menimme vapisevin sormin katsomaan tilanteen netistä, Vilhunen kertoo Radio Novan haastattelussa.

Sitten kisastudio täyttyi kiljunnasta.

– Kun näimme elokuvan nimen ehdokaslistalla, lähti neljästä ihmisestä aika kova huuto. Samppanjapullo oli tosin avattu jo aikaisemmin, sillä päätimme, että juhlimme joka tapauksessa, Vilhunen iloitsee.

Seuraavaksi onkin edessä gaalamatkan suunnittelu. Vilhunen suuntaa Los Angelesissa 2. maaliskuuta pidettävään Oscar-gaalaan yhdessä elokuvan käsikirjoittajan Kirsikka Saaren kanssa.

– Seuraavaksi pitää varmaan hankkia hieno mekko. Meillä on Los Angelesin päässä yhteyshenkilö, joka luotsaa meitä tässä asiassa. Luotan siihen, että hän pian jo kertoo, mikä on seuraava askel, Vilhunen myhäilee haastattelussa.

Päätöstä gaalaan lähtemisestä ei tarvinnut pitkään miettiä.

– Ilman muuta lähdemme paikalle. Tällaista tilaisuutta ei luultavasti uudestaan tule. Tämä ehdokkuus on meille iso voitto, ja on hieno mahdollisuus päästä juhliin ja tavata ihmisiä, Vilhunen selittää.

Elokuvansa menestyksestä Vilhunen kiittelee erityisesti huikeita näyttelijöitä. Pääosia esittävät Joanna Haartti ja Santtu Karvonen.

– Ja onhan tämä aihe sellainen, että se on tuttu jokaisessa perheessä. Oli sitten lapsia tai ei, hän lisää.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat