Suomalaismitalisti koki hurjia hetkiä MM-finaalissa, vietiin kisan jälkeen lääkintätiimin hoidettavaksi – "Olin kohtalaisen sekaisin"

Parayleisurheilun MM-kisoissa hopeaa F34- ja F33-luokkien keihäsfinaalissa heittänyt Marjaana Heikkinen joutui Dubain helteisissä olosuhteissa koville.

Heikkinen nappasi hopeaa tuloksella 18,52, jonka hän heitti heti ensimmäisellä yrityksellään. Heikkinen joutui finaalin aikana koetukselle, kun suomalaisurheilija joutui kokemaan rajun helteen vaikutuksia kehossaan. Heikkinen myöntää menettäneensä jopa hetkellisesti muistinsa kisan aikana.

– Se kosteusprosentti oli minulle kohtalokas ja kova juttu. Kolme heittoa minä muistan ja kolmea viimeistä en ymmärrä ollenkaan, mitä olen siellä sählännyt. Kuulemma vaihtanut keihäitä, eikä minulla ole hajuakaan, että olisin sellaista tehnyt, Heikkinen kertoo MTV Urheilulle.

Heikkinen vietiin kisan jälkeen heti lääkintähenkilökunnan pakeille, jossa hän sai nesteytystä ja hoitoa.

– Päädyin sitten lääkintäklinikalle vähän virvoiteltavaksi. Kun lämmönsäätely ei toiminut, niin keho alkoi keittämään, lämmöt nousivat ja verenpaine laski. Siitä toivuttua on pikkuisen paremmilla fiiliksillä hopeaa vastaanottamassa, Heikkinen kuvailee kisan jälkeisiä tapahtumia.

Heikkisen mukaan kilpailuun valmistautuminen sujui liki täydellisesti, ja nesteytyksestä ja suolapitoisuudesta oli huolehdittu tarkkaan. Dubain kuumassa helteessä odottelu veti kropan kuitenkin äärimmilleen.

– Se odottaminen oli minun vammassa sellainen, mihin kroppa ei vain pystynyt tottumaan. Varmaan monen asian summa, Heikkinen pohtii väsymisensä syitä.

MM-kultaa heitti Kiinan Lijuan Zou tuloksella 19,33. Heikkinen harmitteli karannutta kultamitalia, mutta on kuitenkin loppujen lopuksi tyytyväinen suoritukseensa.

– Maailmanmestaruus oli tarjolla. Minun normiharjoitusheitto olisi hyvinkin riittänyt siihen, joten toki se harmittaa. Kun oli tuhannen taalan paikka ja oma kroppa petti minut, olin ensin hyvin pettynyt. Ensinäkin en tiennyt, olenko mitään mitalia saanutkaan, kun olin kohtalaisen sekaisin siinä. Tuntien aikana olen tajunnut, että tämä oli tuloksellisesti paras arvokisasuoritus, Heikkinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat