Suomalaismeppien kauhun tunnit Strasbourgissa: "Takana vähän erikoisempi yö työhuoneen laverilla"

Ranskan ampumavälikohtauksesta epäillään 29-vuotiasta miestä 0:38

Osa suomalaisista europarlamentaarikoista jäi eilen illalla jumiin parlamenttirakennukseen Strasbourgissa sattuneen ammuskelun vuoksi.

Kolme ihmistä kuoli ja useita loukkaantui, kun aseistautunut henkilö avasi tulen joulumarkkinoilla. Ampujaa ei ole vielä saatu kiinni.

Useita suomalaismeppejä oli tapahtuma-aikaan parlamenttirakennuksessa täysistunnossa, kun ampuminen tapahtui.

Parlamentti julkaisi illalla tiedotteen, jossa kerrottiin, että rakennus on suljettu puoli kymmeneltä Suomen aikaa, mutta työskentely sisällä jatkuu.

MTV Uutisten eilen illalla tavoittama Sirpa Pietikäinen (kok.) kertoi, että kaupungin keskusta suljettiin ja alueelle annettiin ulkonaliikkumiskielto.

Europarlamentaarikot kertoivat sosiaalisessa mediassa, että heidät päästettiin rakennuksesta pois noin kello kolmelta yöllä Suomen aikaa.

Yö työhuoneen laverilla

Osa parlamentin työntekijöistä majoittui yöksi parlamenttitaloon. Kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen kertoi tvitterissä nukkuneensa työhuoneen sohvalla.

– Strasbourgin hiljainen aamu valkeni sumuisena. Takana vähän erikoisempi yö työhuoneen laverilla. Ajatukset uhreissa ja heidän läheisissään, Virkkunen tviittasi.

Palohälytys hotellissa aamun tunteina

Hotellissa nukkuneen keskustan europarlamentaarikko Mirja Vehkaperän yö sai vielä toisen pelottavan käänteen, kun majapaikan palohälytys laukesi aamulla.

– Aamun herätykseni oli varhain hotellin palohälytykseen. Yöpuvussa ja takki päällä äimistelimme tilannetta, Vehkaperä kertoi Facebookissa.

Tilanne osoittautui onneksi vääräksi hälytykseksi.

Suomalaismepit kuvailevat aamun tunnelmaa surulliseksi ja apeaksi. Europarlamentin työskentely jatkuu tänään normaalisti.

Lue myös:

    Uusimmat