Mainos

Sirpa Pietikäinen Strasbourgista: "Olen syvästi surullinen, miten väkivalta iskee usein ihmisten ilon hetkiin – järkyttävä päätös joulumarkkinoille"

1:44

Strasbourgissa kaupungin joulutorin liepeillä sattui tiistai-iltana ainakin neljän ihmisen hengen vaatinut ampuminen. MTV Uutiset tavoitti europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen (kok.) kaupungista.

Pietikäinen kertoo, ettei ole nähnyt kaupungilla paniikkia mutta ihmiset ovat erittäin järkyttyneitä.

– Välikohtaus tapahtui ihan muutaman kymmenen metrin päässä hotellistani. Olin illallisella toisessa paikassa, kun ampuminen tapahtui. Nyt istun Mercour-hotellin aulassa, ja odotan, että tästä päästään liikkumaan. Hetki sitten ambulansseja ja poliisin ja armeijan yksiköitä näkyi menevän vielä aika paljon keskustaan päin.

Pietikäinen sanoo olevansa turvassa. Hänen tietonsa mukaan myös suomalaiset Euroopan parlamentissa työskentelevät ovat turvassa.

– Itse olen täysin turvassa, ja tietääkseni kaikki suomalaiset, jotka ovat täällä parlamentin työn puolesta. Hotelliin ei pääse, koska kadut on suljettu. Myöskään kaupungin keskustaan ei pääse, siellä on ulkonaliikkumiskielto. Parlamenttiin ei pääse, eikä sieltä pääse ulos. Tässä nyt odotetaan, että pääsisi parlamenttiin tai hotellille.

Pietikäinen kertoo, että myös Euroopan parlamentti on suljettu ampumisen takia. Osa parlamentin jäsenistä ja työntekijöistä odottaa poispääsyä rakennuksen sisällä.

Pietikäinen sanoo, ettei Strasbourgissa ole paniikkia, vaikka ihmiset ovatkin syvästi järkyttyneitä.

– Ei täällä paniikkia ole eikä pelkoa, mutta syvästi järkyttyneitä ihmiset ovat. Täällä on vähän sellainen sydän pysähtynyt -olo.

Pietikäinen lähettää osanottonsa uhreille.

– Järkyttävä päätös joulumarkkinoille. Syvä osanottoni. Olen syvästi surullinen siitä, miten erilainen väkivalta ja terrorismi iskee nykyään usein ihmisten ilon hetkiin. Itse olen töissä täällä, mutta uhrit olivat iloitsemassa joulumarkkinoista. Tämä on kyllä todella pysäyttävää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja