Tämä Strasbourgin pakenevasta ampujasta tiedetään – riskilistalle nimetyn 29-vuotiaan Cherifin asunto ratsattiin ennen tekoa

Ranskan ampumavälikohtauksesta epäillään 29-vuotiasta miestä 0:38

Poliisi jatkaa Strasbourgin ampumavälikohtauksesta epäillyn miehen jahtia. Ampumavälikohtauksessa lähellä joulutoria kuoli kolme ihmistä ja loukkaantui useita.

Viranomaisten mukaan teosta epäillään 29-vuotiasta Cherif Chekattia. Tämän asuntoon oli tehty aiemmin samana päivänä tehty kotietsintä aiempaan ryöstöön liittyen, mutta mies ei ollut paikalla. Asunnosta löydettiin mediatietojen mukaan kranaatteja.

Mies avasi tulen samana päivänä lähellä Strasbourgin joulutoria. Teon jälkeen mies kävi laukaustenvaihtoa myös paikalla olleiden sotilaiden kanssa ja hänen epäillään haavoittuneen tulitaistelussa. Hän pakeni mediatietojen mukaan ottamalla taksikuskin panttivangiksi. Taksikuskin kerrotaan pääseen pakoon vahingoittumattomana.

Tällä hetkellä ei tiedetä, onko epäilty enää Ranskassa.

Terroriepäiltyjen listalla

Ranskan sisäministeri Christophe Castanerin mukaan mies oli turvallisuuspalveluiden tiedossa ja listattu mahdollisten riskihenkilöiden joukkoon. Miehen kerrotaan syntyneen Strasbourgissa.

Teon motiivia ei tässä vaiheessa tiedetä. Mikään terroristiryhmä ei ole ottanut tekoa nimiinsä, vaikka useat ovatkin sitä juhlineet.

Sadat viranomaiset haravoivat kaupunkia epäillyn löytämiseksi. Reutersin silminnäkijöiden mukaan poliisilla oli käynnissä operaatio Strasbourgin katedraalin lähistöllä, mahdollisesti miehen etsintöihin liittyen.

Viranomaisten mukaan viittä henkilöä on kuulusteltu liittyen aiempiin tekemisiin epäillyn kanssa.  

Lue myös:

    Uusimmat