Mainos

Suomalaismepit: Italia on euroministerien suurin huoli

Europarlamentin suomalaisedustajien Carl Haglundin (r.) ja Riikka Mannerin (kesk.) mukaan luottamus Kreikkaan on euroalueella nyt todella vähissä. Pääministeri George Papandreoun viimeviikkoinen vaatimus kansanäänestyksen järjestämisestä rapautti Kreikan maineen.

– Se oli tosi huono veto ja käytännössä aiheutti sen, että maan hallitus on nyt tässä tilanteessa, Haglund sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Mannerin mukaan tiedot yhteishallituksen syntymisestä ovat positiivisia, kunhan pääministeri vaihtuu samalla.

– Sisäpoliittinen tilanne on tasapainotettava, muuten mennään siihen, että Kreikka joutuu eroamaan eurosta.

Palomuuri vesittyi

Haglundin mukaan Papandreoun äänestyspuheet eivät tehneet hallaa vain Kreikan maineelle: sooloilu vesitti myös suuren osan niistä toimista, joista sovittiin EU:n huippukokouksessa toissa viikolla.

Erityisen huolissaan Haglund on siitä, että taloudellisen palomuurin rakentaminen Kreikan ympärille vaikeutui.

– Kreikkahan ei ole taloudelliselta mittakaavaltaan niin suuri, etteikö sen ongelmia voitaisi saada haltuun. Jos tämä tilanne leviää esimerkiksi Italiaan, niin silloin se on kaikkea muuta kuin hallussa. Tämä on valtiovarainministerien suurin huoli, ei suinkaan Kreikan tilanne, Haglund muistuttaa.

Manner on tyytyväinen, että kansainvälinen valuuttarahasto IMF on alkanut seurata Italian tilannetta tiiviisti.

– Ei tilanne silti senkään kohdalta ole ratkaistu. Se ero Italialla on kuitenkin Kreikkaan, että ulkomaiset pankit eivät ole siellä yhtä paljon läsnä. Italiassa sen omat pankit ovat selvästi suurimmassa roolissa, Manner sanoo.

(MTV3)

Katso europarlamentin suomalaisedustajien Carl Haglundin (r.) ja Riikka Mannerin (kesk.) haastattelu: (Huomenta Suomi 7.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.