Suomalaislegendan poika debytoi maajoukkueessa – Ruotsin paidassa: "Tuntui vähän kummalliselta"

Ruotsin valinnut Gabriel Kohonen kertoo tunnelmistaan maajoukkuedebyyttinsä jälkeen: "Tuntui kummalliselta" 0:25
Ruotsin valinnut Gabriel Kohonen kertoo tunnelmistaan maajoukkuedebyyttinsä jälkeen: "Tuntui kummalliselta".

Gabriel Kohonen pelasi perjantaina ensimmäisen miesten maaottelunsa Ruotsin salibandymaajoukkueen paidassa Suomea vastaan. Suomalaislegenda Mika Kohosen poika kertoo MTV Urheilun haastattelussa, miksi päätyi edustamaan Ruotsia.

Vuonna 2004 Ruotsissa syntynyt Kohonen pelasi Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta sen jälkeen edustusasu on ollut sinikeltainen. Kohonen juhli viime keväänä Ruotsin paidassa alle 19-vuotiaiden maailmanmestaruutta.

Perjantaina oli vuorossa aikuisten maajoukkuedebyytti miehen toista kotimaata Suomea vastaan.

– Se tuntui vähän erikoiselta, mutta kuitenkin todella hyvältä. Valitsin Ruotsin, koska olen asunut siellä koko elämäni, Kohonen sanoi.

Kopissa on pelkästään hyviä pelaajia, joten tästä on hyvä ammentaa oppia. Oli myös hauskaa tulla pelaamaan Suomeen.

Ruotsi kärsi ottelussa tappion maalein 48, mutta kokemus oli Kohoselle joka tapauksessa mieleenpainuva.

– Olen pienestä asti unelmoinut pelaavani joko Suomen tai Ruotsin maajoukkueessa. Nyt se tapahtui Ruotsin joukkueessa, ja olen siitä todella kiitollinen.

Vaikka valinta lopulta osui Ruotsiin, kertoo Kohonen haastattelussa lämpimästä suhteestaan Suomeen.

– Koko sukuni on täältä. Isän puolelta isoäiti ja isoisä. Vietin kaikki kesäni Suomessa, joten Suomi merkitsee minulle todella paljon.

Kohonen muutti 16-vuotiaana pois kotoa Uppsalasta opiskellakseen lähes 600 kilometrin päässä Uumajassa sijaitsevassa urheilulukiossa. Valmistuttuaan hän solmi alkavaksi kaudeksi sopimuksen uppsalalaisen Storvretan kanssa. Joukkuetta valmentaa isä Mika Kohonen, joka pelasi itse joukkueessa kymmenen kauden ajan vuosina 2005-2015.

Viime keväänä Storvreta juhli Kohosen komennossa Ruotsin mestaruutta.

Se on tietysti hienoa, olen syntynyt siellä ja katsellut isäni pelaavan siellä. Se on iso asia minulle, Gabriel Kohonen sanoo.

Myös isä-poika-valmennussuhde on sujunut tähän saakka Kohosen mukaan hyvin.

Emme ole alkaneet riidellä.

Sukunimi Kohonen on tullut ruotsalaisessa salibandyssa hyvin tutuksi. Mika Kohonen pelasi Ruotsissa yli 15 vuotta ja toimii nyt päävalmentajana Storvretassa. Gabriel Kohonen myöntää, että kuuluisa sukunimi on aiheuttanut omat haasteensa.

– Oli se tietenkin vaikeaa, kun olin teini-ikäinen. On ihmisiä, jotka toivovat, että epäonnistuisin. Mutta nyt olen oppinut, enkä enää kuuntele heitä vaan teen vain omaa juttuani.

Lue myös:

    Uusimmat