Suomalaislaulajalla sisäistä verenvuotoa – suoraan rannalta leikkaukseen

Laulaja ja näyttelijä Reeta Vestmanin maanantai sai ikävän käänteen pistävien vatsakipujen takia.

Muun muassa The Voice of Finland -ohjelmasta ja musikaaleista tuttu laulaja Reeta Vestman joutui maanantaina pistävien alavatsakipujen takia yllättäen leikkaukseen.

– Maanantaina kivut alkoivat ihan yhtäkkiä. Mietin siinä, että menenkö lääkäriin, kun en oikein meinannut saada aikaa. Onneksi menin, sillä ultralla tehtiin löydös. Vatsassani ollut iso kysta oli mennyt rikki ja aiheutti pientä sisäistä verenvuotoa, Vestman kertoo MTV.fille.

Vestman oli ohjattu nopeasti Kätilöopistolle ja jo parin tunnin sisään hänet oli leikattu. Laulaja kiitteleekin saamaansa hyvää hoitoa.

– Kaikki toimivat ripeästi, joten onneksi ei pahempaa sisäistä verenvuotoa tullut. Jos olisin viivytellyt lääkäriin menon kanssa, olisin voinut joutua avoleikkaukseen. Nyt leikkaus pystyttiin tekemään tähystämällä, joka on onneksi rutiinileikkaus. 

Yllättävät pistävät alavatsakivut iskivät kesken rentouttavan rantapäivän. Laulaja säntäsi lääkäriin ja sairaalaan suoraan rannalta. 

– Olen tässä nauranut, että en juuri koskaan ole liikenteessä noin, ilman käsilaukkua ja henkilöllisyystodistusta. Siellä minä sitten olin sairaalassa yhtäkkiä rantavaatteissa. 

Nopeasti edenneestä tilanteesta huolimatta Reeta ehti järjestää noin vuoden ikäiselle tyttärelleen hoitopaikan.

– Lontoosta saapunut sisareni oli onneksi juuri meillä käymässä ja sain lapsen mummolaan hoitoon.

Toipumisen ohella teatteritreenejä

Vestman kertoo päässeensä sairaalasta kotiin tiistaina. Laulaja on kiitollinen siitä, että yllättävä leikkaus tapahtui tällä viikolla, sillä ensi viikolla hänet pitää kiireisenä Sound of Music -musikaalin treenit Kuopiossa.

– Onneksi ei osunut mihinkään ensi-illan kohdalle, Reeta kauhistelee.

– Nyt vielä lepäilen tässä, mutta viikonloppuna olisi tarkoitus esiintyä musikaalin promoamistilaisuudessa Kuopiossa. Ensi viikolla pitää harjoituksissa sitten ottaa tanssikoreografioiden suhteen vähän rauhallisemmin. Pystyn kuitenkin puhumaan ja laulamaan.

Kuopion kaupunginteatterin uudistetun teatteritalon avaava Sound of Music saa ensi-iltansa 10. syyskuuta. Vestman on innoissaan musikaalin pääroolin, kotiopettaja Marian näyttelemisestä.

– Rooli tuntuu omalta, sillä pidän lapsista ja opetan itsekin laulua. Toimin myös musikaalin lauluvalmentajana.

Vestman on suorittanut musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa. Lisäksi hän on valmistunut musikaalinäyttelijäksi ja musiikkiteatterin opettajaksi Lontoon Royal Academy of Music -oppilaitoksesta.

Vestman toimi Husky Rescue -bändin laulajana 2004-2010. Hän on myös duetoinut Olavi Uusivirran kanssa kappaleella Sininen huvimaja ja vieraillut esimerkiksi bändien Pepe Deluxe ja Bomfunk MC’s albumeilla. 

Vestmanin leikkauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

 

  

Lue myös:

    Uusimmat