Suomalaislaiva kulki Espanjaan uutta merireittiä pitkin – näin estettiin Mustallamerellä Venäjän saarto

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaarantaa globaalin ruokahuollon 2:03

Uutiskanava CNN kertoi ukrainalaista maissia kuljettaneen suomalaislaivan saapuneen varhain tänä aamuna Luoteis-Espanjassa sijaitsevaan satamaan.

Laiva kulki Espanjaan ensimmäistä kertaa uutta merireittiä pitkin, jolla pyritään välttämään Venäjän saarto Ukrainan Mustanmeren satamista. Lastina laivassa oli 18  000 tonnia maissia.

"Vain pieni määrä maissia"

–  Se on vain pieni määrä maissia, mutta tämä palauttaa mahdollisuuden kuljettaa Ukrainasta mitä tahansa mikä vain on mahdollista, alueellisen rehutuottajien ryhmän Agafacin johtaja Bruno Beade kertoi CNN:lle.

Agafacin lausunnossa kerrottiin, että pieniä määriä maissia oli kuljetettu Länsi-Ukrainasta kuorma-autoilla Puolaan ja Romaniaan, ja maissia oli lastattu laivaan puolalaisessa Itämeren satamassa. Rahtialuksena toimi Suomen lipun alla purjehtiva Alppila.

Tämä on sotatilanne Ukrainassa tällä hetkellä 2:59

Venäjä saartaa Mustallamerellä satamia

Sunnuntaina Ukrainan hallituksen virkamies kertoi Ukrainan kartoittaneen vaihtoehtoisia reittejä viljavarastojensa viemiseksi.

Venäjän saarto Mustallamerellä on herättänyt pelkoa maailmanlaajuisesta ruokakriisistä, kun Ukraina ei ole voinut viedä viljaa satamistaan.

Lue myös:

    Uusimmat