Suomalaiskuski loistovedossa – Niki Tuuli jälleen palkintopallille: "Iso steppi verrattuna viime kauteen"

Team Stylobiken Niki Tuuli ajoi maanantaina kaksi kakkossijaa, kun Moto2:n EM-sarja jatkui Portimaon radalla Portugalin Algarvessa.

Harjoitusten vaikeuksien jälkeen Tuulen pyörän säädöt saatiin parempaan kuntoon, ja suomalaiskuski kaasutteli aika-ajoissa toiseksi. Paalulle ajoi sarjaa johtava Yari Montella

Ensimmäisessä kisassa Tuuli nousi upealla lähdöllä kisan kärkeen, mutta Montella otti jo ensimmäisellä kierroksella kärkipaikan takaisin ja kasvatti lopulta tasaisesti johtoaan koko kisan ajan. Tuuli ajoi yhtä lailla selkeäksi kakkoseksi ennen Alessandro Zacconea.

Toisessa kilpailussa kärkikolmikko oli sama. Tuuli onnistui roikkumaan Montellan perässä ensimmäisen kolmanneksen, mutta sitten Montellan vauhti oli imatralaiskuskille liikaa. Maalissa kaksikolla oli eroa viisi sekuntia.

– Hyvät lähdöt, pystyi taistelemaan kisan alussa. Kisavauhti on hyvää kuutisen kierrosta, mutta sen jälkeen ei pysty enää vastaamaan Montellan vauhtiin. Harmillista, mutta kuitenkin iso steppi verrattuna viime vuoteen, Tuuli sanoi tiedotteensa mukaan.

Tuuli on sijoittunut Moto2:n EM-kauden kaikissa neljässä kisassa toiseksi Montellan jälkeen. Montella johtaa sarjaa 100 pisteellä, ja Tuuli on 80 pinnallaan toisena. Sarja jatkuu 29. elokuuta Jerezissä.

Tuuli kilpailee tänä vuonna myös MotoE-sarjassa. Viikonloppuna hän tavoittelee voittoa Jerezissä sarjan ensimmäisessä osakilpailussa.