Aki Ajon tallin Raul Fernandez menetti kärkipaikkansa heti startissa

Suomalaisen Aki Ajon Moto3-tallin espanjalaiskuski Raul Fernandez ei onnistunut taistelemaan kirkkaimmista palkintosijoista sunnuntaisessa Tshekin osakilpailussa.

Paalupaikalta kisaan startannut Fernandez sai kisaan heikon startin ja menetti kärkipaikkansa heti lähtösuoralla. Fernandez valahti startin jälkeen kuudenneksi, mutta onnistui pian nousemaan muutaman sijan. Maaliin tultaessa Fernandez oli jälleen kuudennella sijalla. Samalla sijalla hän oli myös kaksi viikkoa sitten Jerezissä.

Brnon radalla voittoon ajoi Italian 19-vuotias Dennis Foggia, jolle voitto oli ensimmäinen Moto3:ssa. Kisan viimeisellä kierroksella Foggia joutui puolustamaan kärkipaikkaansa tiukasti, kun MM-sarjaa johtava Albert Arenas haki vimmatusti kauden kolmatta voittoaan.  Foggia kesti kuitenkin painostuksen ja jätti espanjalaisen toiseksi.

Aki Ajon tallin toinen kuljettaja, aika-ajossa epäonnisesti 16. lähtöruutuun joutunut Japanin Kaito Toba nousi kisan aikana lopulta 11. sijalle.

Moto3-kausi jatkuu viikon päästä Itävallassa.

Tshekin GP:n tv-lähetykset C More Sport 1:llä ja cmore.fissä: