Suomalaiskonkarin pitkä odotus palkittiin: vihdoin beach volleyn MM-kisoihin!

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti-Liukkonen ovat selviytyneet ensimmäistä kertaa urallaan beach volleyn MM-kisoihin. Kisat pelataan heinä-elokuun vaihteessa Itävallan Wienissä.

Lehtosen ja Liukkosen paikka MM-kisoihin varmistui, kun suomalaispari ylsi 23. sijalle eli viimeiselle MM-paikkaan oikeuttavalle sijalle Kansainvälisen lentopalloliiton rankinglistalla.

– Tätä listaa on kyllä odotettu. Olemme treenanneet tätä kautta varten laadukkaasti, joten on hienoa pelata MM-kisoissa, kaksikko kertoi Suomen lentopalloliiton tiedotteessa.

Pari on pelannut yhdessä vuodesta 2009 alkaen. Varsinkin 37-vuotiaan Lehtosen uralle arvokisapaikka on makea kruunu. Sisälentopallon puolella hän pelasi useissa eurooppalaisissa huippuliigoissa ja voitti Mestarien liigan ranskalaisessa Cannesin joukkueessa.

Edellisen kerran suomalaispari on pelannut aikuisten MM-tasolla vuonna 2013. Tuolloin Emilia ja Erika Nyström sijoittuivat yhdeksänneksi, mikä on myös kautta aikojen paras suomalaissijoitus aikuisten MM-kisoissa.  

Lue myös:

    Uusimmat