Suomalaisjulkkikset muistelevat Linnan juhlia – näin itsenäisyyspäivänä ovat edustaneet muun muassa Duudsonit ja Michael Monroe

Rajun vuoden kokenut Martina Aitolehti avoimena uudesta onnestaan 8:58
Martina Aitolehti puhui rajusta vuodestaan itsenäisyyspäivän erikoishaastattelussa.

Suomalaisjulkkikset intoutuivat fiilistelemään itsenäisyyspäivää sosiaalisessa mediassa.

Vuonna 2020 itsenäisyyspäivää vietettiin poikkeuksellisella tavalla koronapandemian takia, kun käytännössä kaikki perinteiset tapahtumat joko peruttiin tai niitä vietettiin vaihtoehtoisesti virtuaalisesti. Yksi tapahtumista, joka tänä vuonna jäi koronapandemian jalkoihin, oli Linnan juhlat. Tänä vuonna siis Presindentilinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolla ei nähty kutsuvieraita perinteisellä tavalla. 

Useat tunnetut suomalaiset ovat muistelleet sosiaalisessa mediassa aikoja, jolloin Linnan juhlia vielä vietettiin normaaliin tapaan. Omia muistojaan ovat jakaneet muun muassa painija Petra Olli, Duudsoneista tuttu Jukka HildénHanna Pakarinen sekä Michael Monroen vaimo Johanna Fagerholm

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kuva parin vuoden takaa ennen Linnan juhlia, Olli kirjoittaa kuvansa yhteydessä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Oli todellinen kunnia vuonna 2013 saada kunnia presidentin itsenäisyyspäivän juhliin Duudsonien kanssa, parhaiden ystävieni sekä rikoskumppanieni, Hildén fiilistelee kuvapäivityksessään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– 2005. Yksi elämäni jännittävimpiä hetkiä, Pakarinen muistelee. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Ihanaa itsenäisyyspäivää, Johanna Fagerholm puolestaan toivottaa. 

Tunnetut suomalaiset ovat fiilistelleet muutenkin itsenäisyyspäivää runsaasti sosiaalisessa mediassa, eri tavoin. Muun muassa Ernest LawsonErika Vikman sekä Christoffer Strandberg ovat jakaneet omia mietteitään juhlapäivästä.

Ernest Lawson on muistuttanut hellyttävässä päivityksessään, että Suomessa ihmisillä on vapaus olla omia itsejään sekä rakastaa ketä haluaa. Erika Vikman on esittänyt omassa päivityksessään tribuutin mummolleen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Hyvää itsepäisyyspäivää sanoisi edesmennyt mummoni, Erika Vikman sanailee päivityksessään.

Näyttelijä Christoffer Strandberg puolestaan muistuttaa olevansa kiitollinen suomalaisuudestaan, mutta ylimielisyydellä sekä muista eristäytymisellä ei Suomella eikä suomalaisilla ole sijaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Tässäkin maassa on sellaisia ”profeettoja”, jotka lietsovat vihaa ja halveksuntaa sinivalkoisiin valheisiin kietoutuneina. Menkööt metsään! Minä olen patriootti, mutta en ikinä nationalisti. Sanoilla on merkitystä.

Lue myös:

    Uusimmat