Suomalaisillekin tutulla brittiseuralla kauden alkuun 11 päivää – vain seitsemän pelaajaa kokoonpanossa, saattaa lakata olemasta kokonaan

Englannin League Onessa pelaava Bolton Wanderers on sen historian pahimmassa kriisissä. Sarjakauden alkuun on aikaa 11 päivää ja joukkueen kokoonpanossa on vain seitsemän pelaajaa.

Boltonin vaikeudet johtuvat talousongelmista ja tilanne on äitynyt todella pahaksi. Pelaajien antamassa tiedotteessa kerrotaan, että harjoituskentän pukuhuoneisiin ei tule lämmintä vettä, eivätkä he ole saaneet palkkojaan viiteen kuukauteen.

Ammattipelaajien liiton päällikkö Jim White kertoi, että liitto tukee pelaajia taloudellisesti ja toteaa samalla, että seura on jätettyä taloudelliseen sekamelskaan. Asia saatetaan viedä aina kansainväliselle jalkapalloliitto Fifalle ja on suuri mahdollisuus, että seura lakkaa kokonaan olemasta.

– Olemme sanoneet sarjalle, että heidän tulee olla tarpeeksi vahvoja asettaakseen omat säädöksensä, sillä muuten meillä ei ole muuta vaihtoehtoa, kun mennä Fifan pakeille. Tilanne on niin vakava. Peli ei huolehdi sen pelaajista, sopimuksia ei kunnioiteta ja rangaistuksia tulisi antaa, White sanoo.

– Harkitsemme todella Fifan pakeille menemistä asian hoitamiseksi, sillä toivomme, että se asettaisi tarvittavaa painetta heille, White jatkaa.

Sarja alkaa Boltonin osalta 3. elokuuta, kun sillä on vastassa vieraskentällä Wycombe.

Bolton on suomalaisillekin tuttu seura, sillä Huuhkajien entinen ykkösvahti Jussi Jääskeläinen pelasi seurassa yli 500 ottelua 15 vuoden aikana. Brittiseura ylsi tuolloin parhaimmillaan kaudella 2004-2005 kuudenneksi.

Lähteet: NRK, BBC, Talksport

Lue myös:

    Uusimmat