Mainos

Suomalaisilla rauhanturvaajilla ei hätää järistysalueella

Suomalaiset rauahnturvaajat ovat Aasian maanjäristysalueella turvassa. Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen päivystäjä on saanut sekä Kashmirissa että Afganistanissa työssä oleviin suomalaissotilaisiin yhteyden.

Suomalaisilla rauhanturvaajilla ei ollut hätää Etelä-Aasian maanjäristysalueella. Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen päivystäjä sai varsin nopeasti aamulla yhteyden sekä Kashmirissa että Afganistanissa työskenteleviin suomalaissotilaisiin.

Kashmirissa Intian ja Pakistanin raja-alueella on ollut suomalaisia rauhanturvaajia jo 50 vuotta. Nykyisin siellä työskentelee muutama sotilastarkkailija.

Sotilastarkkailijaosaston vanhin, kapteeni Janne Lehtonen kertoi puhelimessa pääesikunnan viestintäosaston päivystäjälle, kommodori Aulis Minkkiselle, että kaikki suomalaiset ovat vahingoittumattomina.

-Hän totesi järistyksen tuntuneen selvästi majapaikassa Rawalpindissa. Pakistanilaiskaupunki vaikuttaa kuitenkin ehjältä, Minkkinen välitti tietoa.

Lehtonen viestitti tilanteen olevan pahempi Islamabadissa, noin 30 kilometrin päässä. Siellä on romahtanut muun muassa YK-henkilöstön käyttämä iso kerrostalo. Kadoksissa on suomalaisten kanssa samaan projektiin osallistuneita, muun muassa ruotsalaisen sotilastarkkailijan ja irakilaisen ATK-henkilön perhe.

Afganistan sijaitsee kauempana maanjäristysalueesta. Sinne lähetetyt 82 suomalaista rauhanturvaajaa on sijoitettu neljään eri tukikohtaan ympäri maata.

Järistys tuntui Afganistanissakin niin, että suomalaiset poistuivat ohjeitten mukaisesti ulos ainakin päämajoitustilastaan, vanhasta teollisuushallista. Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen päivystyksen ja kommodori Minkkisen mukaan he pääsivät varsin pian palaamaan takaisin sisätiloihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.