Mainos

Suomalaisia kahvifirmoja syytetään lapsityövoiman hyödyntämisestä - Näin kommentoi Meira

Finnwatchin tekemän tuoreen selvityksen mukaan Suomessa myytävän kahvin taustalla on räikeitä rikkomuksia kuten lapsityötä. Selvityksessä tutkittiin Suomessa myytävän kahvin tuotantoa Intiassa, Brasiliassa ja Hondurasissa. Kävi ilmi, että palkat ovat hyvin alhaisia ja lapsia käytetään yleisesti työvoimana.

Nyt Finnwatchin syytöksiin vastaa perinteikäs kahvipaahtimo Meira. Yrityksen toimitusjohtaja Raimo Sinisalo kertoo yhtiön julkaisemassa tiedotteessa, että vastuullisuuskriteereitä on kehitetty aktiivisesti.

– Meiralla on panostettu viime vuosina paljon vastuullisuuskriteereiden kehittämiseen ja valvontaan. Olemme aloittaneet auditoinnit Brasilian kahvitiloille tänä vuonna, ja olemme matkustamassa auditointikäynnille Hondurasiin ja Brasiliaan ensi vuoden alussa, Sinisalo kertoo.

Meiran mukaan se tekee raakakahvihankintansa Massimo Zanetti Green Coffee Groupiin kuuluvan Cofiroaster-hankintayhtiön kautta.

– Finnwatchin tiedotteessa ilmaistaan, että Gustav Pauligille ja Meiralle kahvia toimittaneet vientiyritykset ja osuuskunnat on voitu yhdistää tiloihin, jotka teettävät työtä orjuuden kaltaisissa olosuhteissa. Meiran hankintayhtiö ei kuitenkaan osta kahvia näiltä niin kutsutuilta mustan listan yrityksiltä eikä niiden tuottamaa raakakahvia käytetä Meiran tuotteissa, Sinisalo kertoo.

Meira puolustautuu myös sillä, että kahvia viljelevissä maissa on usein eriltyyppinen työlainsäädäntö kuin Suomessa. Lisäksi maiden peruselintaso ja yleiset olosuhteet eroavat länsimaiden vastaavasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.