Suomalaishyökkääjä jätti kylmänviileästi NHL:n, palasi taas tuttuun rooliin Leijoniin – riittääkö tämä?

Viikonlopun Karjala-turnauksessa nähtiin iso määrä viime kevään maailmanmestareita. Yksi näistä oli Juho Lammikko, joka kantoi jälleen tuttua roolia Leijonissa. Mutta riittääkö tämä, isoa kuvaa katsoessa?

Lammikko teki kesällä rohkean ratkaisun, kun hän päätti hylätä NHL-seura Florida Panthersin antaman tarjouksen. Lammikko palasi Suomeen, kun hän teki sopimuksen Oulun Kärppien kanssa.

Viikonloppuna Lammikko palasi maajoukkuepaitaan, kun hänet nimettiin Leijonien Karjala-turnauksen joukkueeseen.

– Kaksi voittoa kolmesta pelistä ja ainoa tappio rankkareilla. Tuloksellisesti tämä meni ihan hyvin, Lammikko nyökkäili tyytyväisenä MTV Urheilulle.

Oma peli?

– Kyllä se kulki. Tietenkin täällä tilanne oli vähän erilainen mitä se on ollut Kärpissä syksyn aikana, Lammikko sanoi, viitaten siihen, miten hän on ollut Kärppien ykkössentteri.

– Mielestäni sopeuduin hyvin, vaikka kyllä tässä jäi parannettavan varaa. En ole ihan täysin tyytyväinen, mutta toisaalta se on ihan hyvä juttu. Aina pitää jäädä tilaa petraamista varten, Lammikko pohdiskeli.

Kolmessa ottelussa Lammikolle merkattiin tehot 1+0.

Lammikko kantoi Karjala-turnauksessa samaa roolia, mikä hänellä oli jo viime kevään MM-kisoissa. Myös tuolloin hän viiletti nelosketjun keskushyökkääjänä.

Palasit NHL:stä takaisin Suomeen kehittymään. Onko Leijonien nelosketjun sentterin rooli ”riittävä” vai ovatko tavoitteet korkeammalla?

– Niin, voinhan sitä tietenkin ajatella noin, mutta ei mua kiinnosta, että mikä se ketju on, missä pelaan Leijonissa. Totta kai jokainen jääkiekkoilija haluaa pelata aina enemmän ja isommassa roolissa. Eihän tässä olisi mitään järkeä, jos ei haluaisi. Mutta se on ihan sama, että missä kentässä sitä on. Sitä menee aina kaukaloon auttamaan joukkuetovereita ja vetämään sata lasissa. Oli sitten rooli mikä tahansa, Lammikko pyöritteli, jatkaen:

– En mä ole miettinyt tuolta puolta sen enempää. Enemmän ajattelen niin, että on aina kunnia pukea Leijona-paita ylleen.

Leijona-maalivahti Harri Säteri sunnuntain Ruotsi-pelin jälkeen:


Hyökkääjä Henrik Haapala:


Päävalmentaja Jukka Jalonen:


Lue myös:

    Uusimmat