Suomalaishiihtäjän piti lähteä jo kotimatkalle, nyt edessä on kuitenkin MM-kisojen kuninkuusmatka – "Siitä tulee raju reissu"

Ville Ahonen erikoismiehen roolissa MM-hiihdoissa – "Oli tarkoitus lentää jo viime maanantaina pois" 1:47
Ville Ahosen oli tarkoitus lähteä jo kotimatkalle, mutta MM-kisaurakka huipentuu sittenkin 50 kilometrin kilpailuun.

Ville Ahonen on huomenna MM-kisojen 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun starttiviivalla, vaikka alun perin kisaurakan oli Ahonen tarkoitus päättyä jo maanantaina.

Ahonen ilahdutti suomalaisia kisojen avausmatkalla sijoittumalla perinteisen sprintissä komeasti kymmenenneksi. 28-vuotiaan hiihtäjän oli tarkoitus päättää oma kisaurakkansa tuohon ja suunnata viime maanantaina Suomeen, mutta toisin kävi.

Scandinavian Cupin Latvian osakilpailu vaihtui MM-kisojen kuninkuusmatkaan.

– Oli alun perin tarkoitus lentää viime maanantaina ja mennä kilpailemaan sinne, mutta sain tiedon viime viikonloppuna, että jäädään odottelemaan, jos pitää jäädä paikkaamaan sairastumisten tai poisjääntien varalta, Ahonen summaa.

– Ei ollut varmaa tietoa, mutta täällä on ollut hyvät olosuhteet harjoitella ja on pystynyt valmistautumaan hyvin tällekin matkalle.

Ahonen uskoo, että sprintin pirteät esitykset eivät ole MM-kisojen aikana kadonneet, vaikkakin muita kisoja ei ole vielä kertynyt.

– Hyvä nousukunto on varmasti vieläkin. Lähdetään hakemaan parasta distanssihiihtoa tästä. Kyllä siitä raju reissu tulee, mutta sama se on kaikille. Ei näitäkään aikaisemmin ole päässyt kokemaan, että pääsee MM-kisoissa starttaamaan distanssimatkalle. Kyllä se hienoa on, Ahonen myhäilee.

Lue myös:

    Uusimmat