Päävalmentajalta suoraa puhetta Suomen naisten päätösmatkasta ja MM-hiihtosaldosta

MM-maastohiihdot naisten osalta ohi – MTV:n kisatiimi summasi Suomen saldon 2:27
MM-maastohiihdot naisten osalta ohi – MTV:n kisatiimi summasi Suomen saldon.

Maastohiihtomaajoukkueen naisten päävalmentaja Jussi Piirainen tunnusti suoraan, ettei ryhmä yltänyt tavoitteisiinsa Planican MM-hiihdoissa.

Kisojen viimeinen naisten matka, 30 kilometrin perinteinen, oli pettymys isoihin odotuksiin nähden. Mitalitoivo Kerttu Niskanen taipui kuudenneksi, osittain myös kehnon välinepuolen takia.

Niskasen toinen pari, jolla hän hiihti jälkimmäiset 15 kilometriä, hävisi luistossa kilpasiskojen suksille.

– Kerttu oli mitalikunnossa tänä päivänä, Piirainen arvioi.

– Kyllä se (välineongelma) teki mitalijahdin ainakin hyvin vaikeaksi. Menestyäkseen täällä jokaisen osa-alueen pitää olla huippukunnossa.

– Kerttu oli taistelussa mukana loppuun saakka, mutta eihän kuudes sija ole missään nimessä sitä, mitä lähdettiin hakemaan.

Juttu jatkuu videon alla. 

Kerttu Niskanen: En uskaltanut vastata Ebban iskuun – mitalihaaveet murskautuivat vaihdon jälkeen 3:05
Kerttu Niskanen: En uskaltanut vastata Ebban iskuun – mitalihaaveet murskautuivat vaihdon jälkeen.

Muista suomalaisista Krista Pärmäkoski oli 15:s, Johanna Matintalo 26:s ja Anne Kyllönen 27:s. Kaikki valittelivat välinehuolia. 

– Kokonaisuutena voidaan suomalaisittain sanoa, että lopputulos oli pettymys, Piirainen kommentoi.

Jos kisoja katsotaan kokonaisuutena, Piirainen nosti hyvinä suorituksina esiin naisten viestin (4:s) ja yhdistelmäkisan (Niskanen 5:s, Pärmäkoski 6:s).

– Eihän tämä kiitettävän puolelle mene.

– Tulostavoitteisiin ei päästy. Naisten mitalisaldo näyttää nollaa. Sitä ei lähdetty tänne hakemaan, naisten päävalmentaja linjaa.

Krista Pärmäkosken oli pakko tulla suksenvaihtoon jo avauslenkin jälkeen – "Surkea kulku oli tänään, jalat ulkona pelistä" 2:11
Krista Pärmäkosken oli pakko tulla suksenvaihtoon jo avauslenkin jälkeen – "Surkea kulku oli tänään, jalat ulkona pelistä."

Lue myös:

    Uusimmat