Suomalaisfirma kimppaan Volvon kanssa – tämä idea voi mullistaa autojen suunnittelun perusteellisesti

Suomalainen Varjo auttaa Volvoa kehittämään parempia autoja 2:55
Helsinkiläisyritys Varjo auttaa Volvoa sen autojen suunnittelussa yhdistetyn todellisuuden avulla.

Volvo sijoittaa suomalaiseen, lisätyn todellisuuden ratkaisuja ammattilaisille kehittävään Varjoon. Autovalmistaja tulee hyödyntämään suomalaisfirman tuotteita ja palveluja autojensa kehityksessä.

Volvo ja helsinkiläinen startup-yritys Varjo ovat luoneet ensimmäisen yhdistetyn todellisuuden sovelluksen, jolla voidaan arvioida autojen prototyyppejä, muotoilua ja aktiivisia turvallisuustekniikoita virtuaalisesti. Yhteistyötä vahvistaa Volvon päätös investoida Varjoon.

Volvon mukaan yhteistyö Varjon kanssa mahdollistaa ensimmäistä kertaa oikealla autolla ajamisen yhdistetyn todellisuuden laseja käyttämällä. Tekniikka tuo kehitystyöhön virtuaalisia elementtejä, jotka tuntuvat todellisilta sekä kuljettajasta että auton antureista.

Konseptit maantielle välittömästi

Varjon kehittämät lasit tarjoavat parempaa tarkkuutta sekä yhdistetyn todellisuuden että virtuaalitodellisuuden ympäristöihin. Volvon mukaan ne voivat vähentää kehitystyöhön kuluvaa aikaa merkittävästi.

Volvon suunnittelijat ja insinöörit voivat ”ajaa” tulevia autoja ja arvioida niiden ominaisuuksia virtuaalisessa ympäristössä jo vuosia ennen kuin autot ovat valmiita.

– Yhdistettyä todellisuutta käyttämällä voimme alkaa arvioida muotoiluja ja tekniikoita, kun suunnitelmat ovat vasta piirustuspöydällä. Tavallisen uusien tuotteiden ja ajatusten arvioinnin sijaan voimme testata konsepteja maantiellä välittömästi. Tämä lähestymistapa tarjoaa merkittäviä kustannussäästöjä tunnistamalla prioriteetit ja poistamalla pullonkaulat huomattavasti varhaisemmassa vaiheessa suunnittelu- ja kehitystyötä, kertoo Volvon pääteknologiajohtaja Henrik Green.

Varjon laseissa olevan silmänseurantatekniikan avulla on mahdollista arvioida, kuinka kuljettajat käyttävät suunnitteluvaiheessa olevia toimintoja, mikä auttaa vähentämään häiriötekijöitä ohjaamossa.

– Olemme yhdessä Volvon kanssa aloittaneet uuden aikakauden ammattimaisessa yhdistetyn todellisuuden käytössä, sanoo vuonna 2016 perustetun Varjon toimitusjohtaja ja perustaja Niko Eiden.

– Yhtiön teknologia lupaa paljon tulevaisuutta ajatellen, mutta tarjoaa myös erinomaisia sovelluksia Volvolle jo tänään. Varjo on malliesimerkki yhtiöistä, joihin haluamme sijoittaa, toteaa Volvon sijoitusrahaston pääjohtaja Zaki Fasihuddin.

Virtuaalitodellisuudesta on tulossa iso juttu autoteollisuudessa. Myös Volkswagen on hypännyt kyseiseen kelkkaan.

Lähde: Volvo

Lue myös:

    Uusimmat