Mainos

Suomalaiset Uuden-Seelannin järistysalueella: Pakenimme vuorille

Suomalainen senioritenniksen pelaajaryhmä selvisi Uuden-Seelannin maanjäristyksestä säikähdyksellä, vaikka he olivat juuri järistyksen keskipisteessä Christchurchissa.

Helsinkiläinen Joakim Berner vastaa puhelimeen Uudesta-Seelannista reilu vuorokausi maanjäristyksen jälkeen. Puhelinlinja toimii moitteetta, vaikka eilen puhelinlinjat olivat monin paikoin poikki.

- Saavuimme juuri Hanmer Springsin vuoristokylään, joka on 130 kilometriä Christchurchista. Kaupunki oli kuin sotatanner: sortuneita rakennuksia, mutaa, savua ja pahaa hajua. Ihmisten avunhuutoja kuului raunioista. Vettä ei tullut, vessat eivät toimineet, kuvailee Berner kaoottista tilannetta.

Jälkijäristykset tuntuivat viime yönä

Joakim Berner kertoo lukuisten jälkijäristysten ravistelleen Christchurchia, jossa hän seurueineen yöpyi vielä viime yön.

- Järistykset tuntuivat, mutta niihin alkoi jo tottua. Nukuimme koiran unta ja välillä pohdimme, pitäisikö juosta ulos, kun maa alkoi taas järistä.

Senioritenniksen MM-turnaukseen Christchurchiin saapunut Berner oli juuri pelaamassa tennishallissa kun 6,3 magnitudin järistys iski reilu vuorokausi sitten, eilen aamuyöllä Suomen aikaa.

- Otin tukea seinistä. Sitten juoksimme kaikki ulos.

Hän saapui Christchurchiin viime lauantaina tennisryhmässä, johon kuuluu hänen lisäkseen kymmenen muuta suomalaista.

- Me selvisimme kaikki säikähdyksellä. Yksi seurueemme suomalaisista oli kahvilassa, kun järistys alkoi. Hän juoksi ulos ja selvisi. Samassa kahvilassa olleet paikallinen äiti ja lapsi olivat menehtyneet, kertoo Berner.

- Ihmiset ovat olleet täällä todella avuliaita ja ystävällisiä ja suhtautuneet ihmeen rauhallisesti. Paikalliset ottavat kyytiin ja tarjoavat apuaan kaikin tavoin, sanoo Berner.

Hän kertoo jäävänsä veljensä kanssa vuoristokylään ainakin muutamaksi päiväksi.

- Tarkoitus on palata kaupunkiin vielä etsimään tavaroitamme. Turnauksia on peruttu, mutta ehkä osa peleistä siirretään muualle, esimerkiksi Aucklandiin. Alun perin tarkoituksemme oli olla täällä muutaman viikon. Nyt en tiedä milloin tulemme pois, sanoo Berner.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.