Mainos

Suomalaiset tekivät ennätysmäärän matkustusilmoituksia

Suomalaiset tekivät viime vuonna ennätysmäärän matkustusilmoituksia ulkomaanmatkoistaan.

Ulkoministeriö sai liki 267 000 matkustusilmoitusta, mikä on lähes 96 000 enemmän kuin edellisvuonna.

Ilmoituksia tehtiin yhteensä 198 maahan ja alueelle.

Matkustusilmoitusten määrän selvästä noususta ei voi suoraan päätellä, onko ulkomaanmaanmatkailu kasvanut vastaavasti. Tämä johtuu siitä, että ulkomaille on mahdollista matkata tekemättä siitä ilmoitusta ulkoministeriölle.

Matkustusilmoitus.fi-palvelussa ulkomaille matkustavat voivat antaa matka- ja yhteystietonsa ministeriölle hätä- ja kriisitilanteita varten. Vuoden aikana ulkoministeriö lähetti yli sadassa eri puolilla maailmaa tapahtuneessa poikkeustilanteessa tietoja ja toimintaohjeita matkustusilmoituksen tehneille. Tiedotteet koskivat niin luonnonmullistuksia kuin terrori-iskujakin.

Myös Suomen ulkomaanedustustojen ja ulkoministeriön kansalaispalveluiden kysyntä on jatkanut kasvuaan. Yleisimmin tätä palvelua tarvitaan passin vanhenemisen tai katoamisen tai muun matkustusasiakirjoja koskevan ongelman vuoksi.

Ulkomaisten matkailijoiden määrä kasvoi

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomessa lisääntyivät marraskuussa selvästi edellisvuoteen verrattuna. Yöpymisiä kirjattiin 14,9 prosenttia enemmän kuin vuoden 2016 marraskuussa.

Eniten lisääntyivät kiinalaismatkailijoiden yöpymiset, peräti 46 prosenttia. Kolme tärkeintä matkailijamaata marraskuussa olivat venäläiset, ruotsalaiset ja saksalaiset. Venäläisten yöpymisiä kirjattiin vajaat 59  000, mikä on 9,8 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Kaikkiaan marraskuussa tilastoitiin 418  000 ulkomaisten matkailijoiden yöpymistä. Kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä kirjattiin 998  500, lisäystä edellisvuodesta oli neljä prosenttia.

Tammi-marraskuussa ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 14,5 prosenttia.


 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.