Mainos

Suomalaiset heräsivät – matkustusilmoitusten määrä ulkoministeriöön tuplaantui

Suomalaiset tekivät viime vuonna lähes tuplasti matkustusilmoituksia edellisvuoteen verrattuna. Ulkoministeriön mukaan matkustusilmoituksia tehtiin yli 96 000.  

Matkustusilmoitus.fi on palvelu, jossa ulkomaille matkustavat tai muuttavat suomalaiset voivat antaa matka- ja yhteystietonsa ulkoministeriölle. Tämä helpottaa yhteydenottoa matkailijoihin hätä- ja kriisitilanteissa.   

Viime vuoden aikana ulkoministeriö lähetti ilmoituksen tehneille tietoja ja ohjeita yhteensä 65 kriisitilanteessa eri puolilla maailmaa. Tyypillisimpiä olivat luonnonmullistuksiin, kuten maanjäristyksiin ja hirmumyrskyihin, liittyvät ohjeet, kertoo UM:n kriisi- ja avustustiimin vetäjä Flora Kuparinen.  

– Poikkeuksellisia tilanteita olivat esimerkiksi Turkin vallankaappausyritys sekä Münchenin ostoskeskusampuminen.  

Kuparinen arvelee matkustusilmoitusten määrän kasvun johtuvan siitä, että ihmisten tietoisuus asiasta on kasvanut julkisuudessa olleiden tapausten vuoksi.  

– Toisaalta ihmiset ovat myös huomanneet, että missä tahansa päin maailmaa voi sattua ja tapahtua. Silloin olisi hyvä, että yhteystiedot olisivat viranomaisten tiedossa, Kuparinen sanoo

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.