Suomen edustustoista haettujen viisumien määrä on nousussa, valtaosa hakemuksista tulee Venäjältä

1:35
Viime vuonna Suomen Ankaran-suurlähetystössä paljastui epäilty viisumivilppi.

Suomi käsitteli viime vuonna yhteensä lähes 900 000 viisumihakemusta, kertoo ulkoministeriö. Kasvua edellisvuoteen on noin 16 prosenttia.

Suomen käsittelemien hakemusten lisäksi Suomea edustavat, muiden Schengen-maiden edustustot myönsivät Suomeen vajaat 6000 viisumia.

Ylivoimaisesti suurin osa viisumihakemuksista tulee Venäjältä. Viime vuonna venäläiset tekivät lähes 790 000 viisumihakemusta, ja niistä alle prosentti sai kielteisen päätöksen.

Muualla kuin Venäjällä haettuja viisumeita Suomi käsitteli yhteensä vajaat 110 000.

Venäjällä Pietari on vilkkain viisuminhakupiste. Siellä hakemuksia jätettiin yli 644 000. Kakkosena tulee Moskovan suurlähetystö, kolmantena Petroskoi ja neljäntenä Murmansk.

Kiinan ja Arabiemiraattien viisumihakemukset kasvussa

Kiinasta Suomeen suuntautuva matkailu on ulkoministeriön mukaan niin ikään nousussa. Sekä Pekingistä että Shanghaista tuli edellisvuotta enemmän viisumihakemuksia. Arabiemiraateista viisumien haku lisääntyi 45 prosenttia vuoteen 2018 verrattuna.

Kiovasta myönnettyjen viisumien määrä sen sijaan laski yli 40 prosenttia. Syynä on ulkoministeriön mukaan se, että suurella osalla ukrainalaisista on biometrinen passi. Sillä saa matkustaa Schengen-alueelle ilman viisumia.

Viisumihakemusten määrän kasvusta uutisoi viime viikolla Uutissuomalainen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.