Mainos

Suomalaiset matkanjärjestäjät: Suomi-turisti ymmärtää hyvin pakolaisten hädän

Suomalaiset matkanjärjestäjät eivät ole saaneet yhteydenottoja tai valituksia Välimeren lomarantojen kasvavasta pakolaismäärästä.

Sekä Aurinkomatkoilta että Finnmatkoilta kerrotaan MTV Uutisille, että pakolaisten tulo on kyllä pantu merkille, mutta mitään ongelmaa tai poikkeamia tavallisiin lomanviettosuunnitelmiin se ei ole aiheuttanut.

MTV Uutiset kertoo verkkosivuillaan, että mm. brittituristit ovat olleet erittäin närkästyneitä Kosin lomarannoilla kuljeksivien pakolaisten ja heidän leiriensä vuoksi.

– Meidän kohteista tämä käsittää oikeastaan vaan Kosin. Kos on pakolaisille kauttakulkupaikka. Siellä on mm. sellainen hylätty hotelli, johon heitä majoitetaan. Se on ihan toisella puolella saarta, missä meidän hotellimme sijaitsevat. Ihan siinä turistialueella pakolaisia ei liiemmälti näy. Ainakaan toistaiseksi asiakkailta ei ole tullut mitään reaktioita, sanoo Finnmatkojen tiedotuspäällikkö Jenita Cresswell.

Viestintäpäällikön mukaan suomalaiset lomamatkailijat ovat hyvin valveutuneita ja järkeviä. He tietävät, mistä pakolaisongelmassa on kyse ja ymmärtävät etteivät matkatoimistot voi ongelmalle mitään.

Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Annina Metsola sanoo myös ettei pakolaisista tule palautetta. Metsola kertoo olleensa juuri yhteydessä Kosilla Aurinkomatkojen henkilökuntaan ja viesti on samanlainen. Lentokentältä lomailijoita noudettaessa pakolaisista kerrotaan, mutta palautetta ei ole tullut.

– Yksi kommentti kertoo suomalaisista aika paljon. Eräs Aurinkomatkojen matkailija oli sanonut, että kun pakolaisia katukuvassa näkyy, niin ennen kaikkea se tuo nöyrän mielen. Olen täällä lomalla ja kaikki menee hyvin, Metsola kertoo erään lomalaisen sanoneen.

Metsola kertoo, että toki tilannetta seurataan koko ajan. Mutta toistaiseksi ei häiriöitä ole ollut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.