Suomalaiset kertovat: Näin ikäero pilasi suhteeni

Minkä ikäinen kumppani on täydellinen? Onko ikäerolla todella vaikutusta? Helmi selvitti asian!

Helmi kysyi lukijoiltaan, miten ikäero on vaikuttanut heidän suhteeseensa. Yli 1000 vastaajaa kävi kertomassa suhteensa tarinan. Lue, miten ikäero on koitunut suhteen tuhoksi!

"Kumppani käyttäytyi lapsellisesti"

– Eksäni oli minua neljä vuotta vanhempi. Silti hän käyttäytyi kuin neljä vuotta nuorempi, pahimmassa teini-iässä oleva pikkupoika.

– Seurustelin usean vuoden ajan yhdeksän vuotta vanhemman miehen kanssa. Suhde oli alusta asti vaikea ja päättyi, koska mies ei kasvanut koskaan aikuiseksi. Nyt seurustelen kahdeksan vuotta nuoremman miehen kanssa, ja tämä suhde on paras mitä minulla on koskaan ollut! Mies on kypsä ikäisekseen ja juuri oikea minulle.

– Seurustelin nuoremman miehen kanssa, joka vaikutti alkuun todella kypsältä ja fiksulta, mutta kaikki muuttui hyvin nopeasti. Pari esimerkkiä: en saanut käydä edes wc:ssä rauhassa ja hän oli jatkuvasti rinnoissani kiinni myös julkisilla paikoilla... En moista oikein jaksanut, joten arvaattekin varmaan: ero tuli Facebookin välityksellä!

– Mies oli 12 vuotta minua vanhempi. Itse olin tuolloin 22-vuotias. Makuuhuoneen puolella homma sujui paremmin kuin hyvin, mutta muuten ei. Minä ja minun ystäväni olimme aivan liian "kakaroita" baarireissuinemme ja juttuinemme. Samoin vierastin hänen ystäviään, koska heillä oli lapsia ja täysin erilainen elämäntilanne kuin minulla. Homma kaatui lähinnä tuohon ikäeron tuomaan elämäntilanneongelmaan, johon kumpikaan meistä ei ollut valmis sopeutumaan tai taipumaan. Hän ei halunnut palata "biletysvuosilleen" enkä minä halunnut asettua ja perustaa perhettä.

– Mies oli noin kymmenen vuotta vanhempi. Ei onnistunut, rupesi ärsyttämään se niskatukkateinityyli. Hyi olkoon. Parempi vaan pysytellä suunnilleen omanikäisen seurassa.

"Kyse oli vain hauskanpidosta"

– 15,5 vuotta on ollut suurin ikäero. Olimme kyllä täysin eri elämänvaiheissa, ja muutenkin oli kyse lähinnä hauskanpidosta, joten ei suhde romanttisessa mielessä kauan kestänyt. Meistä tuli kuitenkin erinäisten vaiheiden jälkeen ystäviä ja vaikka seurustelusta on jo yli 20 vuotta, olemme edelleen yhteyksissä.

– Ikäeroa oli yli 10 vuotta. Mies löysi tyttöystävän. Toisaalta, meillä oli vain toimiva p*nosuhde. Muuten ikäero kyllä vaikutti niin, etten voinut ajatellakaan parisuhdetta.

"Halusimme eri asioita"

– Ikäeroa oli 10 vuotta. Ero tuli muutaman vuoden jälkeen. Yksinkertaisesti sen ikäeron huomasi, eikä sitä saanut kurottua mitenkään umpeen.

– Olin 13 vuotta vanhempi. Nainen ulkomaalainen. Kasvoimme erillemme ja kulttuuri-erot alkoivat tuntua. Suhde kesti neljä vuotta.

– Suhde päättyi koska olimme liian erilaisissa elämäntilanteissa ja halusimme niin erilaisia asioita. Satojen kilometrien välimatkallakin oli vaikutusta eroon.

– Totesin miehen liian vanhaksi, eri aikakaudelta olevaksi. Luulenpa että suurella ikäerolla varustettu suhde ei voi olla samanvertainen. Tulipahan kokeiltua, niin hanakasti pyöritti ja tavoitteli nuorta tyttöä, 20-vuotiasta silloin. En voisi ikinä enää olla itseäni reilusti vanhemman miehen kanssa. Vuoden ikäero on hyvä, suhde toimii, on parasta laatuaan.

– Erohan siitä tuli, oli aivan erilaiset elämänkatsomukset. Musiikkimaku on niin erilainen, että nyt ihan naurattaa se iskelmäradion kuuntelu. Mies oli yli 10 vuotta vanhempi ja se oli ehdottomasti liikaa. Ja ne peppurypyt olivat tosi inhottavia.

– Olin 32 mies 40, suhde kesti muutaman vuoden ja sitten loppui. Mies oli jotenkin väsähtänyt, minussa oli virtaa enemmän kuin hänessä.

– Ikäero oli yli 10 vuotta. Se oli vain yksi paha hairahdus, nuoreen ja nättiin... Elämäntilanne, kokemus, toiveet ja ajatukset olivat kuitenkin aivan erilaisia. Tajusin vasta liian myöhään, että ikäerolla on merkitystä.

– Ikäeromme oli 5-10 vuotta. Ikäero lopulta kasvoi liian suureksi. Molemmat elivät eri elämänvaihetta ja halusivat elämältä eri asioita. Olisi pitänyt ymmärtää se jo aiemmin, eikä monen onnellisen vuoden jälkeen...

– Sitä ihanuutta kesti puoli vuotta: minä 45, hän 25. On se vaan niin, että liian iso ikäero tulee vastaan ajatusmaailmassa. Toinen vasta haluaa oppia ja elää, minä jo olen oppinut ja elänyt ja haluan kumppanin, joka ajattelee samalla lailla.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja