Suomalaiset hemmottelevat itseään ja ystäviään – naiset innokkaampia kuin miehet

Suomalaiset rakastavat ystäviään, ja yli puolet suomalaisista tapaa ystäviään vähintään kerran viikossa.

Toisin kuin yleensä väitetään, suomalainen ei ole yksin jurottava erakko. Selvityksen mukaan 56 prosenttia suomalaisista tapaa ystäviään vähintään kerran viikossa tai useammin.

SodaStream selvitti yhdessä tutkimuspalveluyritys Cintin kanssa, millaista suomalaisten arki on. Selvitykseen osallistui yli tuhat 15–70-vuotiasta suomalaista.

Ystävien päivittäinen näkeminen vähenee iän myötä. Nuorista jopa 37 prosenttia näkee ystäviään päivittäin, mutta 36–55-vuotiailla luku on tipahtanut kymmeneen prosenttiin.

Haluatko hemmottelua? Mene Itä-Suomeen

Selvityksen mukaan suomalaiset hemmottelevat niin itseään kuin rakkaitaankin, mutta miesten ja naisten välillä on eroja. Suomalaisista 40 prosenttia hemmottelee itseään vähintään kerran viikossa; 42 prosenttia hemmottelee rakkaitaan. Viikoittain rakkaitaan hemmottelee 37 prosenttia miehistä, mutta naisilla luku on 47 prosenttia.

Valitettavaa kyllä joka kymmenes hemmottelee rakkaitaan harvemmin kuin kerran vuodessa – ja jotkut eivät hemmottele lähimmäisiään koskaan. Miehistä kymmenen prosenttia ei hellittele lähimpiään ikinä.

Itä-Suomessa nautiskellaan joka päivä muuta Suomea enemmän. 14 prosenttia itäsuomalaisista kertoi hemmottelevansa itseään päivittäin, kun Länsi-Suomessa vastaava luku on vain kahdeksan prosenttia. Lisäksi itäsuomalaisista vähintään kerran viikossa rakkaitaan hemmottelevia on 47 prosenttia, Länsi-Suomessa vain 39 prosenttia.

Perheen merkitys arjen piristäjänä vähenee vanhemmissa ikäryhmissä. Suurimmillaan luku on 36–55-vuotiailla. Perheen merkitys on tasaista läpi Suomen; vain Pohjois-Suomessa sen merkitys hieman korostuu.

Suomalaisten elämään sisältöä tuo…

– Perhe (29 %)

– Kumppani (16 %)

– Arjen pienet ilot (11 %)

– Harrastukset (11 %)

Selvitys tehtiin helmikuussa 2014. Virhemarginaali on enintään 3 prosenttia.


Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja