Suomalaiselta WRC-kuskilta kyseltiin, mitä vaikeuksia Valtteri Bottas kokee? "No mutta, hän on yksi maailman parhaista"

Valtteri Bottas hyväntekeväisyysottelun jälkeen: Oli kiva tehdä maali 4:13
Videolla Valtteri Bottaksen haastattelu vasta pelatusta hyväntekeväisyysottelusta.

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas tekee lajihyppäyksen tulevana viikonloppuna, kun hän on mukana Tunturirallissa. Muun muassa WRC-kuljettaja Teemu Suninen on antanut ohjeita Bottakselle, joka ajaa nyt ensimmäistä kertaa virallisessa rallikisassa.

Bottas osallistuu Tunturiralliin Ford Fiesta WRC:llä, kartturinaan legendaarinen Timo Rautiainen.

Suninen itse ei pääse paikalle Tunturiralliin, sillä hän ajaa viikonloppuna Monte-Carlossa, WRC-kauden avauskisassa.

– Olemme olleet yhteydessä puhelimitse ja puhuneet siitä, mitä hän voi odottaa, missä hän saattaa olla vaikeuksissa ja miten hän pystyy selviämään niistä, Suninen sanoi Motorsport.com:lle.

Sunisen mukaan Bottas kokee haasteita erityisesti nuottien kanssa ja siinä, että hänen pitää tehdä autossa yhteistyötä toisen henkilön kanssa. Omat haasteet tulevat myös talvisista olosuhteista.

– Nelivedolla ajaminen ja uudenlaiset renkaat voivat yllättää, Suninen miettii, jatkaen:

– Hänen pää sanoo, että siellä on lunta ja jää on liukas, mutta jos olosuhteet ovat kunnossa, niin silloin tarjolla on vaikka kuinka paljon pitoa.

– Tuo kokemus ei tule olemaan helppo hänelle. Hän aloittaa aivan nollasta. No mutta. Hän on yksi maailman parhaista kuljettajista, Suninen muistuttaa.

– Toivottavasti hän nauttii tuosta kokemuksesta. On kuitenkin aina mielenkiintoista, kun kuljettajat kokeilevat aivan uusia juttuja, Suninen summaa.  

Lue myös:

    Uusimmat