Mainos

Suomalaisella turkiksella on nyt ostajan markkinat: "Tuottajan hinnat kannattavuusrajan alapuolella"

1:54

Ketunnahkat kävivät tänään kaupaksi Vantaalla pidetyssä turkishuutokaupassa. Viisipäiväisessä huutokaupassa oli paikalla 300 ostajaa kaikilta päämarkkinoilta, kuten Kiinasta, Venäjältä, Etelä-Koreasta ja Euroopan tärkeimmiltä muotimarkkinoilta.

Suomalaisella turkiksella onkin nyt ostajan markkinat, sillä turkiskauppa kärsii yhä ylituotannosta. Huutokauppaa pitävän Saga Fursin toimitusjohtaja Pertti Fallenius pitää kaupankäyntiä olosuhteisiin nähden kohtuullisena.

– Takavuosina oli vahva buumi ja tuotanto sen mukana kasvoi, nyt vielä sulatellaan ylituotantoa. Hintataso on tällä hetkellä tuottajan kannalta haasteellinen, ylituotantotila edelleen olemassa ja hinnat kannattavuusrajan alapuolella.

Hinnoissa kymmenien prosenttien lasku

Kalajokisen Lasse Joensuun turkistarhasta huutokaupattiin kettua, minkkiä ja suomensupia. Tarhaajan mukaan hinnoissa on tultu reilusti alaspäin.

– Minkin hinnoissa puhutaan useista kymmenistä prosenteista ja ketunkin kohdalla kymmenistä prosenteista, minkki kuitenkin on vähän syvemmällä tällä hetkellä.

Vaikka osa muotitaloista on ilmoittanut lopettavansa turkisten käytön, näkee ala tulevaisuuden positiivisena.

– Vaikka jotkut ovat luopuneet turkiksen käytöstä, niin täälläkin huutokaupassa on paljon uusia asiakkaita. Monet hakevat tänä päivänä vastuullisesti tuotettuja luonnonmateriaaleja sen sijaan, että käytettäisiin muovia, josta on tullut ympäristöongelma ympäri maailmaa, Pertti Fallenius sanoo. 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.