Mainos

Suomalaisbloggarin kannanotto: ”He, jotka valitsevat lapsettoman elämän, ovat minun silmissäni mielettömän kokonaisia ihmisiä”

Vielä nyky-yhteiskunnassakin omavalintainen lapsettomuus ja sinkkuus vaativat vahvuutta, bloggari toteaa. 

Kahden lapsen äiti Laura Tauriainen julkaisi Lapsenkengissä-blogissaan puhuttelevan tekstin, jossa hän ottaa kantaa harvemmin puhuttuun aiheeseen – omavalintaiseen lapsettomuuteen. Siitäkin huolimatta, että Laura on itse pian kahden lapsen äiti, hän kertoo ihailevansa ihmisiä, jotka ovat uskaltaneet valita toisin.

– He, jotka valitsevat lapsettoman elämän, ovat minun silmissäni mielettömän kokonaisia ihmisiä, jotka tuntevat itsensä. He tietävät, keitä ovat, nainen kirjoittaa.

Naisen mukaan omavalintainen lapsettomuus vaatii yhteiskunnassa, jossa kaikkien oletetaan haluavan lapsia, rohkeutta ja vahvuutta. Vielä tätäkin enemmän Laura kertoo kunnioittavansa niitä, jotka valitsevat suurta ihmetystä herättävän asian; sinkkuuden. 

– Minun silmissäni sellainen ihminen, joka ei koe tarvitsevansa ketään muuta ollakseen jotain, ei omaa lasta ja/tai parisuhdetta, pysyy pinnalla omin ehdoin. Hän on se, joka on tehnyt itselleen jämäkän lautan, ja seilaa kohti tuntematonta ylväästi, vaikka välillä kohtaisikin myrskyjä.

Äitiydestä on muodostunut iso osa persoonaa

Laura kertoo kutsuvansa itseänsä äidiksi, sillä äitiys on sana, joka määrittelee häntä ihmisenä. Vaikka äitiys on tehnyt hänestä monin osin sellaisen kuin hän on nyt, se ei ole kaikki. Äitiydestä huolimatta Laura on aina halunnut käydä töissä, opiskella ja harrastaa, vaikkakin äitiyden ehdoilla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Enkä osaa kuvitella itseäni ilman tätä määritelmää. En silti koe, että se olisi koko elämäni keskipiste. Olen muutakin. En ole koskaan, missään vaiheessa äitiyttäni halunnut olla pelkästään äiti, nainen toteaa. 

Toisin kuin ilman parisuhdetta tai omaa lasta omin ehdoin pinnalla pysyvät, Laura epäilee, ettei itse pysyisi pinnalla ilman pelastusrengastaan, äitiyttä. 

– Välillä on pelottavaa, miten iso osa persoonaani äitiys on. En tiedä, olisiko minusta tullut yhtään mitään ilman sitä, nainen toteaa. 

Vastentahtoiseen lapsettomuuteen on saatavilla tukea. 

8:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.