Suomalaisasiantuntija: "Itse en kolmea kuljettaisi takapenkillä" – suosittujen pikkuautojen turvavöissä vakava vaara

2:17

Kerroimme keskiviikkona Tekniikan Maailman löytämästä suunnitteluvirheestä, joka koskettaa tiettävästi kolmea Volkswagen-konsernin automallia. Virheen seurauksena takapenkillä istuvan matkustajan turvavyö voi aueta tahattomasti. Yhteyspäällikkö Tapio Koisaari vieraili perjantaiaamun uutislähetyksessämme antamassa OTI:n näkemyksen asiaan.

Pääkuvan video

OTI:n yhteyspäällikkö Tapio Koisaari kommentoi Tekniikan Maailman löytöä MTV:n perjantaiaamun uutisissa

Seat Aronan, Seat Ibizan sekä Volkswagen Polon testeissä paljastui, että mikäli takapenkillä istuu kolme henkilöä, voi vasemmassa reunassa istuvan takamatkustajan turvavyö aueta, mikäli autolla joudutaan tekemään tiukka väistöliike. Sekä Suomen maahantuoja että autovalmistajat ovat suhtautuneet Tekniikan Maailman löytöön vakavasti, ja korjaustoimenpiteitä suunnitellaan.

Tapaus on noussut otsikoihin myös maailmalla.

Turvavyö on auton tärkein turvalaite

Onnettomuustietoinstituutin (OTI) yhteyspäällikkö Tapio Koisaari vieraili perjantaiaamun uutisissamme kommentoimassa tapausta. Hän pitää Tekniikan Maailman löytöä vakavana.

– Kun auton tärkein turvalaite ei toimi niin kuin pitäisi, niin kyllä löytö on sellainen, johon autonvalmistaja varmasti reagoi, Koisaari sanoo.

Isossa-Britanniassa Volkswagen on kehottanut välttämään keskimmäisen takaistuimen käyttöä toistaiseksi, mutta Suomessa tällaista ilmoitusta ei ole vielä tullut.

– Ja ihan ilman erillistä ilmoitustakin, niin en ainakaan itse kolmea henkilöä kuljettaisi [näiden autojen] takapenkillä ennen kuin tämä ongelma on ratkaistu, Koisaari kertoi aamun uutisissa.

Koisaaren mukaan Suomessa tapahtuneiden onnettomuuksien tutkinnassa ei ole ainakaan toistaiseksi tullut vastaan tapauksia, joissa tällä suunnitteluvirheellä uskottaisiin olleen vaikutusta.

Katso koko haastattelu pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja