Suomalaisartistille harvinainen kutsu – esiintyy Marokon kuninkaalle

Suomalaislaulajatar Nia Chailin on saanut harvinaisen kutsun esiintyä elokuussa Marokon kuninkaan syntymäpäiviä kunnioittavalla festivaalilla Casablancassa. 

Casablancassa juhlitaan elokuun 21. päivänä kuningas Mohammed VI:n syntymäpäiviä. Päivä on koko kansalle virallinen vapaa ja kuninkaan syntymäpäiviä juhlistaville festivaaleille odotetaan jopa 100 000 katsojaa.

Tapahtumaan on kutsuttu esiintymään suomalainen artisti Nia Chailin. 31-vuotias Chailin on kotoisin Helsingistä, mutta on asunut useita vuosia Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Aiemmin hän on toiminut mm. takavuosien räppäri Pikku G:n kiertueilla ja levyillä laulajana.

Arabiankielen opinnot Chailin aloitti tutustuttuaan Suomessa asuvaan marokkolaiset juuret omaavaan kihlattuunsa, musiikkituottaja ja säveltäjä Isham Jonsiin. Jons on säveltänyt kaikki Chailinin kappaleet ja on tehnyt musiikkia myös lukuisille suomalaisille artisteille, kuten Laura Voutilaiselle ja Mighty 44:lle.

Heinäkuun lopulla Chailin sai kutsun esiintyä Marokon Helsingin-suurlähetystössä maan kansallispäivän juhlassa, ja nyt matka vie kuninkaan juhliin Casablancaan.

– Haluan rakentaa musiikillani siltoja eri kulttuurien välille. Minua on lisäksi jo pienestä pitäen kiehtonut arabialainen kulttuuri ja sen kielen ja kirjoitusten kauneus, Nia Chailin kertoo.

Chailin viimeistelee parhaillaan debyyttialbumiaan, joka ilmestyy syksyn aikana.

Lue myös:

    Uusimmat