Mainos

Suomalaisäiti kritisoi koululaisten kotiläksyjen määrää: "Sitkeyttä pitäisi opettaa, mutta kun ei tätä jaksa itsekään!"

Kotiläksyjen runsauteen kyllästynyt äiti toivoo Huonon äidin sivuilla julkaistussa tekstissään, että iltaisin perheet voisivat tehdä yhdessä muutakin kuin vain läksyjä. 

Kun äitikään ei jaksa -nimimerkillä kirjoittanut äiti julkaisi Huono äiti -yhteisön verkkosivuille tekstin, jossa hän ottaa kantaa läksyihin – niitä annetaan pienille koululaisille aivan liikaa. 

Enää ei riitä, että lapset viettävät pitkiä päiviä kouluissa, vaan myös illat vietetään koulutehtävien parissa. Vapaa-aikaa ei jää juuri lainkaan.

Vanhemmat ristiriitaisessa roolissa koululaisen vierellä

Leikkien, harrastusten tai vanhempien poissaolon vuoksi läksyjen teko saattaa jäädä iltaan, jolloin tehtäväkasan läpikäyminen saattaa väsyttää niin lasta kuin aikuistakin.

– Eikä sitä oikein tiedä, mikä olisi paras ratkaisu. Istua vieressä tsemppaamassa vai sanoa, että anna olla ja kirjoittaa opettajalle viesti. Kun lapsi on lopen uupunut ja tihrustaa itkua, ei oikein huvita sanoa, että kyllä ne läksyt on vaan pakko tehdä. Sitkeyttä pitäisi opettaa, mutta kun ei tätä jaksa itsekään! tekstissä todetaan.

Jos vaativia, aikaa vieviä läksyjä on useasta aineesta samalle päivälle, illat kuluvat lähes kokonaan niiden parissa. Kirjoittajan mukaan oman työpäivän jälkeen olisi mukava viettää aikaa lapsen kanssa muullakin tavoin, kuin ainaisten kotitehtävien parissa.

Onko teidän perheessänne samanlaisia kokemuksia? Annetaanko lapsille liian paljon kotiläksyjä, vai pitäisikö niitä mielestäsi lisätä? Kerro oma mielipiteesi alla löytyvään kenttään.


Lähde: Huono äiti 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.