Suomalainen yritys yhdistää designin Ikean huonekalurunkoihin: "Emme ymmärtäneet, että keittiöt maksavat niin paljon"

3:42
Katso videolta, miltä näyttävät A.S.Helsingön keittiöt ja vaatekaapit.

Neljä vuotta sitten kauppatieteen maisterit Sebastian Schauman ja Anssi Jokinen päättivät irtisanoutua työpaikoistaan ja perustaa oman yrityksen. A.S.Helsingö lanseerattiin 2016, ja nyt yritys myy design-tuotteitaan ympäri maailmaa.

Yrityksen idea on, että asiakas voi missä päin maailmaa tahansa mennä lähimpään Ikeaan ja tilata sieltä keittiökaapistojen tai vaatekaappien rungot ja sen jälkeen A.S.Helsingöstä ovet, vetimet, kivitason, altaan, eli kaiken sen mikä näkyy ulkopuolella. 

A.S.Helsingön perustajat Sebastian Schauman ja Anssi Jokinen ovat molemmat todella kiinnostuneita kaikesta kauniista ja designista.

– Kun lähdimme yrittäjiksi, meille oli erityisen tärkeää, että digiajan huonekaluyritykseen yhdistyy design ja että tähtäämme heti kansainvälisille markkinoille. Me olemme oikeasti niin innoissamme tästä, kertoo Jokinen.

– Me emme alun perin ymmärtäneet, että keittiöt maksavat niin paljon. Harvalla on varaa sellaiseen design-keittiöön, joka maksaa auton verran. Peruskeittiötkin ovat aika kalliita.

Miesten mukaan keittiön funktio kodissa on muuttunut. On avokeittiöitä ja keittiöitä, jotka näkyvät olohuoneeseen.

– Keittiön design ei ole kuitenkaan muuttunut. Tähän väliin me halusimme. Teemme designia, mutta pidämme hinnan kohtuullisena, sanoo Schauman.

Kansainvälinen yritys on ollut kaksikolla ajatuksissa alusta lähtien.

– Meitä harmittaa, kun ruotsalaiset ja tanskalaiset pärjäävät niin paljon paremmin kuin suomalaiset kuluttajabrändit. Me haluamme tehdä suomalaisesta brändistä maailmankuulun.

Kaikki valmistetaan Suomessa

A.S.Helsingön keittiöt ja vaatekaapit rakentuvat Ikean Metod-, Faktum- ja Pax-kaappirunkojen päälle. 

Tässä on erityisen herkullinen kestävän kehityksen ajatus. Näitä ovia ja muita lisäosia, kun voi tietenkin tilata myös jo olemassa oleviin Ikean keittiöihin ja vaatekaappeihin.

– Meidän asiakkaamme ovat sellaisia, jotka eivät ehkä normaalisti ostaisi huonekaluja Ikeasta, mutta nyt ostavat. Ikea saa siis myös lisää myyntiä, ja me voimme keskittyä siihen, mitä osaamme parhaiten. Se on win-win kaikille, sanoo Jokinen.

Yrityksen myymät lisäosat valmistetaan kaikki Suomessa. Schauman & Nordgren Architects ja Ilona Palmunen ovat toimineet suunnittelijoina, ja Palmunen vastaa myös yrityksen ilmeestä.

Yritys tekee yhteistyötä monien suomalaisten muotoilijoiden kanssa. Esimerkiksi Leena Kouhia valmistaa käsintehtyjä keraamisia CANDY-vetimiä Iso-Roballa. 

Toukokuussa valikoimaan tulevat myös senkit, ja lisäksi tulossa on "koko paketti" kylpyhuoneeseen.


– Joka päivä on kiva tulla töihin ja miettiä uusia tuotteita, tavata suunnittelijoita ja arkkitehteja, sanoo Schauman.

Schauman ja Jokinen toteavat yhteen ääneen, että tulevaisuuden unelma on tehdä maailmankuulujen muotoilijoiden kanssa tuotteita, jotka ovat kohtuuhintaisia ja helppoja ostaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja